Clicky

 
Transport Online - Crisisteam transportsector vanwege corona

Crisisteam transportsector vanwege corona

Crisisteam transportsector vanwege corona
17-03-2020 18:50 | Coronavirus | auteur Redactie

UTRECHT/ZOETERMEER - Er komt een crisisteam voor de transportsector om de gevolgen van de corona-uitbraak voor de sector te beperken. Dat hebben FNV Transport en Logistiek en werkgeversorganisatie Transport en Logistiek Nederland vandaag besloten. Willem Dijkhuizen, bestuurder FNV Transport en Logistiek: "Vrachtwagenchauffeurs behoren net als zorgmedewerkers tot de cruciale beroepen. Terwijl in het distributievervoer het werk niet aan te slepen is, ligt het vervoer van bloemen helemaal stil. Daar moeten we samen slimme oplossingen voor verzinnen."

Het belangrijkste doel van het crisisteam is het voorkomen van faillissementen en het behoud van werk en inkomen. Dijkhuizen: "De sector biedt werk aan z’n 8.000 bedrijven en 160.000 werknemers waarvan 80.000 chauffeurs. Onze chauffeurs zijn vakmensen; ze hebben enorm geïnvesteerd in het behalen van hun diploma’s. Wij willen deze mensen behouden voor de sector."

Geen handen wassen

De afgelopen week kreeg FNV tientallen telefoontjes van boze en ongeruste chauffeurs. Steeds vaker wordt hen de toegang ontzegd tot het bedrijf waar ze moeten laden en lossen. Dat betekent niet alleen dat chauffeurs nergens kunnen lunchen of een kopje koffie kunnen drinken. Ook een toiletbezoek is niet mogelijk, laat staan dat ze ergens hun handen kunnen wassen. Dijkhuizen: "Door de extra drukte lopen de wachttijden bij de opdrachtgevers juist op. Chauffeurs moeten juist dan gebruik kunnen maken van goede voorzieningen."

Wegrestaurants

Nu alle horeca dicht moet, betekent het ook dat chauffeurs niet meer terecht kunnen bij wegrestaurants. FNV wil dat voor chauffeurs een uitzondering gemaakt wordt. "Dit is een extra probleem erbij. Als je meerdere dagen onderweg bent wil je een gezonde maaltijd kunnen eten in restaurants waar je je ook kan opfrissen en naar het toilet kan. We willen dat dat soort zaken zo snel mogelijk geregeld worden", aldus Dijkhuizen. "We hebben bij TLN, maar ook in Europa, waar de Transportraad morgen bijeenkomt, aangegeven dat sommige maatregelen echt niet kunnen wachten."

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,084
Diesel2,084

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden