Clicky

 
Transport Online - Winkeliers willen meer vrijheid bij inroosteren om coronacrisis

Winkeliers willen meer vrijheid bij inroosteren om coronacrisis

Winkeliers willen meer vrijheid bij inroosteren om coronacrisis
17-03-2020 10:29 | Binnenland | auteur ANP

WOERDEN - Winkeliers dringen er bij het kabinet op aan om meer vrijheid te krijgen bij het inroosteren van personeel gedurende de coronacrisis. Volgens het Vakcentrum, de brancheorganisatie voor zelfstandige retailondernemers, zouden bepaalde onderdelen van de Wet Arbeidsmarkt in Balans (WAB) daarvoor bevroren moeten worden.

Ondernemers die medewerkers juist meer willen laten werken worden nu "gestraft" met de verplichting nieuwe contracten aan te bieden of een hogere WW-premie, stelt het Vakcentrum dat de belangen behartigt van 2800 aangesloten winkels.

"Juist nu is het voor winkeliers van belang om flexibel in te kunnen roosteren." De organisatie wijst erop dat sommige winkeliers even meer medewerkers nodig hebben, bijvoorbeeld als het gaat om voedsel- en levensmiddelenbranche. In andere branches is momenteel juist minder werk beschikbaar.

In de WAB staan ook nog andere zaken die het Vakcentrum in deze periode "niet reëel" vindt. Zo horen medewerkers die niet onder de cao levensmiddelen vallen tenminste vier dagen vooraf opgeroepen of afgezegd te worden.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,430
Diesel2,282

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 4 juli t/m zondag 10 juli

Alle Rijverboden