Transport Online - GLP neemt de logistiekportefeuille van Goodman Group in Centraal- en Oost-Europa over

GLP neemt de logistiekportefeuille van Goodman Group in Centraal- en Oost-Europa over

GLP neemt de logistiekportefeuille van Goodman Group in Centraal- en Oost-Europa over
17-03-2020 09:49 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie

AMSTERDAM - GLP, een toonaangevende wereldwijde investeringsbeheerder en bedrijfsontwikkelaar in logistiek, vastgoed, infrastructuur, financiële diensten en aanverwante technologieën, heeft vandaag bekendgemaakt dat het een akkoord heeft bereikt over de overname van de portefeuille Centraal- en Oost-Europees logistiek vastgoed van Goodman Group, mits de transactie door de bevoegde toezichthouders wordt goedgekeurd.

GLP werd in december 2017 op de Europese markt actief via de overname van Gazeley, een ontwikkelaar, investeerder en beheerder van Europese logistieke magazijnen en distributiecentra met een portefeuille van 2,4 miljoen m² in het VK, Duitsland, Frankrijk, Spanje, Italië, Polen en Nederland. Met de toevoeging van deze unieke portefeuille van goede kwaliteit in Polen, Tsjechië, Slowakije en Hongarije breidt GLP zijn Europese aanwezigheid uit tot 10 landen en wordt het lid van een selecte groep investeerders in logistiek vastgoed met een echt pan-Europese portefeuille.

De overgenomen portefeuille van 2,4 mln. m² ligt geconcentreerd langs belangrijke logistieke routes in de regio en biedt toegang tot groeiende e-commerce- en distributiemarkten. Hij zal het bedrijf nieuwe klanten aanbrengen en in staat stellen om zijn bestaande klanten beter te helpen bij de uitbreiding van hun Europese toevoerketens in Polen, Tsjechië, Slowakije en Hongarije.

Na voltooiing van de transactie stappen ook de ongeveer 40 medewerkers van Goodman Group in Centraal- en Oost-Europa over naar het Europese team van GLP, Gazeley, om de groei van het bedrijf in Europa mee te ondersteunen.

De overname van deze portefeuille sluit aan bij een bredere expansie in Europa sinds GLP eind 2017 de markt heeft betreden. Het afgelopen jaar heeft het na enkele ontwikkelingsmogelijkheden kantoren geopend in Spanje en Italië.

Nick Cook, Chief Executive Officer van Gazeley: “Dit akkoord is onderdeel van onze Europese groeistrategie. De schaal en geografische spreiding van de portefeuille sluiten zeer goed aan bij onze bestaande activiteiten en bieden ons veelbelovende kansen om te groeien in enkele belangrijke Europese markten. Wij zijn ervan overtuigd dat deze overname ons zal helpen om nog meer waarde te creëren voor onze investeerders en klanten. Wij kijken ernaar uit om de komende maanden het team en zijn klanten en partners bij Gazeley te verwelkomen.”

Kirkland & Ellis trad op als raadsman van GLP, Greenberg Traurig en Kinstellar verstrekten lokaal juridisch advies. Cushman & Wakefield adviseerde GLP en Goldman Sachs en Citi hebben zich ertoe verbonden de overname te financieren.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,683
Diesel1,325

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions