Transport Online - Airbus legt productie tijdelijk stil vanwege coronavirus

Airbus legt productie tijdelijk stil vanwege coronavirus

Airbus legt productie tijdelijk stil vanwege coronavirus
17-03-2020 08:58 | Coronavirus | auteur ANP

PARIJS - De Europese vliegtuigbouwer Airbus legt de productie in zijn fabrieken in Frankrijk en Spanje voor vier dagen stil in verband met de uitbraak van het nieuwe coronavirus. Volgens het bedrijf volgt de stap op strenge maatregelen van de Franse en Spaanse overheden om de uitbraak te beteugelen.

Airbus stelt dat met de productiestop er voldoende tijd is om striktere maatregelen in te voeren rond hygiëne en veiligheid. Verder wordt zo veel mogelijk vanuit huis gewerkt. Frankrijk en Spanje hebben bewegingsbeperkingen opgelegd aan burgers vanwege de coronacrisis.

Het bedrijf zet de stap in overleg met de sociale partners. Daarnaast probeert Airbus de impact van de productiestop op toeleveranciers en klanten zo beperkt mogelijk te houden.

Verder zou Airbus vrezen dat het mogelijk om staatssteun moet vragen als de coronacrisis maanden aanhoudt. Persbureau Reuters meldt op basis van bronnen dat een scenario over staatssteun voor Airbus werd besproken bij crisisoverleg tussen het Duitse ministerie van Economische Zaken en vertegenwoordigers uit de luchtvaartindustrie. Airbus zou daarbij mogelijk leningen van overheden kunnen ontvangen.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 6 juli t/m zondag 12 juli

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,679
Diesel1,317

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions