Transport Online - Boeing vraagt Witte Huis om steun vanwege coronacrisis

Boeing vraagt Witte Huis om steun vanwege coronacrisis

Boeing vraagt Witte Huis om steun vanwege coronacrisis
17-03-2020 08:50 | Coronavirus | auteur ANP/BLOOMBERG

CHICAGO - Boeing vraagt het Witte Huis en Congresleden om steun voor de luchtvaartsector om de coronacrisis te overleven. Naar verluidt voert de Amerikaanse vliegtuigbouwer al gesprekken met de overheid over een mogelijk steunpakket voor zichzelf. Daarnaast hebben luchtvaartmaatschappijen en toeleveranciers aan de industrie hulp nodig, zoals het beschikbaar stellen van liquide middelen, aldus Boeing.

Boeing wil met de steun voorkomen dat er veel personeel weg moet. Daarnaast hoopt het concern veel kleinere bedrijven die vliegtuigonderdelen leveren te blijven ondersteunen.

De Amerikaanse luchtvaartsector maakt moeilijke tijden door, aldus Boeing. De sector met 2,5 miljoen banen en 17.000 toeleveranciers kwam vrijwel tot een stilstand vanwege de maatregelen om het nieuwe coronavirus te beteugelen. Kenners houden rekening met faillissementen van luchtvaartmaatschappijen, waardoor de vraag naar vliegtuigen en met name naar het geplaagde model 737 MAX onder druk zal komen te staan.

Vliegtuigen van dit type worden nog altijd wereldwijd aan de grond gehouden na twee dodelijke crashes in een korte tijd. Kredietbeoordelaar S&P verlaagde onlangs de rating van Boeing vanwege de verwachte uitgaven aan 737 MAX en de coronacrisis.

President Donald Trump beloofde eerder dat luchtvaartmaatschappijen "100 procent" op overheidssteun kunnen rekenen.

Foto's

  • Sipke Appel
    PH-BXU (MSN 33028)

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 10 mei t/m zondag 16 mei

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,893
Diesel1,522

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen