Clicky

 
Transport Online - Frankrijk legt beperkingen op aan bewegingsvrijheid burgers

Frankrijk legt beperkingen op aan bewegingsvrijheid burgers

Frankrijk legt beperkingen op aan bewegingsvrijheid burgers
16-03-2020 23:41 | Coronavirus | auteur ANP/RTR/DPA

PARIJS - In de strijd tegen de verspreiding van het coronavirus perkt Frankrijk de bewegingsvrijheid van zijn burgers sterk in. Mensen mogen vanaf dinsdag hun huis alleen nog verlaten om te winkelen, naar de dokter te gaan of te werken, zei president Emmanuel Macron maandagavond in een tv-toespraak. "We zijn in oorlog", zei hij.

Macron zei dat mensen thuis moeten blijven en alleen mogen uitgaan voor essentiële activiteiten. Hij zei dat iedereen die de beperkingen negeert, gestraft zou worden. De maatregel geldt voor vijftien dagen.

De Franse president zei verder dat hij het leger inschakelt om te helpen zieken naar ziekenhuizen te brengen. Frankrijk had al restaurants en bars gesloten, scholen gesloten en skigebieden op slot gedaan, maar Macron zei dat er in vredestijd ongekende maatregelen nodig zijn, aangezien het aantal besmette mensen elke drie dagen verdubbelt en het aantal doden toeneemt.

21 nieuwe sterfgevallen

Macron heeft ook besloten de tweede ronde van de gemeenteraadsverkiezingen uit te stellen en de hervormingsagenda van de regering op te schorten, waaronder de herziening van het pensioenstelsel.

De Franse Autoriteit voor de Volksgezondheid meldde maandag 21 nieuwe sterfgevallen als gevolg van coronavirus, wat het totaal op 148 brengt, een stijging van ongeveer 16 procent.

Het aantal besmettingsgevallen in Frankrijk is gestegen tot 6633, tegen 5423 op zondag, een stijging van meer dan 20 procent in 24 uur.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,091
Diesel1,755

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions