Transport Online - President Rutte spreekt Nederlandse volk toe [+video]

President Rutte spreekt Nederlandse volk toe

President Rutte spreekt Nederlandse volk toe [+video]
16-03-2020 18:56 | Politiek & Verkiezingen | auteur Redactie | ANP

DEN HAAG - [update 19:58 uur] Minister President Mark Rutte heeft maandagavond om 19:00 uur het Nederlandse volk toegesproken over de maatregelen die zijn genomen door het Kabinet in de strijd tegen het coronavirus.

Premier Mark Rutte heeft in zijn toespraak gezegd dat de maatregelen tegen het coronavirus ongekend zijn voor een land in vredestijd. Dat zei hij in een televisietoespraak vanuit zijn werkkamer in het Torentje.

Hij bood zijn medeleven aan aan de nabestaanden en aan degenen die lijden onder longvirus. "Je vraagt je af: gebeurt dit echt!", zei hij. De premier snapt dat iedereen veel vragen heeft over allerlei dagelijkse zaken. Vooral ouderen en mensen met een zwakke gezondheid hebben grote zorgen, zei Rutte. Juist voor hun zullen de risico's zo klein mogelijk moeten worden gemaakt.

Hij benadrukte dat bij het treffen van maatregelen wordt vastgehouden aan de kennis van de deskundigen. "Hun adviezen zijn vanaf het begin leidend", aldus Rutte.

De premier legde drie scenario's uit die Nederland kan volgen. Daarbij kiest het kabinet om het virus "maximaal te controleren." Dat betekent dat wordt geprobeerd met de maatregelen de piek van de besmetting af te vlakken en uit te smeren over een langere periode.

Hieronder kunt u de toespraak terugkijken.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,677
Diesel1,307

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions