Clicky

 Duitse politie neemt vrachtwagen met lading tabak voor Nederland in beslag

Duitse politie neemt vrachtwagen met lading tabak voor Nederland in beslag [+foto's]
16-03-2020 10:16 | Buitenland | auteur Redactie

WERNBERG-KÖBLITZ - Naar nu bekend is gemaakt heeft de Duitse politie op woensdag 4 maart 2020 een vrachtwagen met 19 ton tabak in beslag genomen. De lading was bestemd voor Nederland.

De Roemeense vrachtwagen werd tijdens een controle gestopt.Vanwege het ontbreken van de juiste documenten en onjuiste adressen op de verzenddocumenten voor afzenders in Bulgarije en ontvangers in Nederland maakte de politieagenten alert. De douane ontdekte dat het hier een illegaal transport van tabak betrof die onder de tabaksbelasting valt.

Voor de in beslag genomen rtabak zou in Duitsland een tabaksbelasting van ongeveer 415.000 euro verschuldigd zijn. De in beslag genomen tabak had nog verder moeten worden verwerkt waarbij de mensen achter het transport waarschijnlijk de tabaksheffing wilden besparen. Er werd ook vastgesteld dat de truck valse kentekenplaten en registratiepapieren had.

Op verzoek van het parket van Regensburg is de volgende dag een aanhoudingsbevel uitgevaardigd tegen de 44-jarige Roemeense vrachtwagenchauffeur. De gehele trekker en oplegger en de lading zijn in beslag genomen.

Het douane-onderzoeksbureau van München, gevestigd in Neurenberg, voert verder onderzoek uit naar de verdenking van belastingontduiking.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,174
Diesel1,974

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats