Transport Online - KLM houdt Boeing 747's binnenkort aan de grond

KLM houdt Boeing 747's binnenkort aan de grond

KLM houdt Boeing 747's binnenkort aan de grond
16-03-2020 09:07 | Coronavirus | auteur ANP

AMSTERDAM - Luchtvaartmaatschappij KLM houdt vanwege de impact van het nieuwe coronavirus alle vliegtuigen van het type Boeing 747 na het winterseizoen dat loopt tot 26 maart, aan de grond. Bij zusterbedrijf Air France zullen de superjumbo's van vliegtuigmaker Airbus, de A380, niet meer vliegen. De maatregelen zijn nodig om de financiële impact van het virus te verzachten. De grote kisten zijn doorgaans duur in gebruik en zouden eigenlijk nog een tijdje doorvliegen.

Moederbedrijf Air France-KLM rekent in de komende maanden op een capaciteit die 70 tot 90 procent lager ligt dan normaal. Het bedrijf heeft een aantal aanvullende maatregelen genomen die dit jaar tot 200 miljoen euro aan besparingen moeten opleveren. In eerste instantie heeft een herziening van het investeringsplan er voor gezorgd dat tot 350 miljoen euro kan worden bespaard. De kostenbesparingen en andere maatregelen plus de mindere uitgaven voor onder meer brandstof, compenseren volgens het bedrijf circa de helft van de omzetdaling.

Air France en KLM overleggen met hun ondernemingsraden over te nemen maatregelen. Afgelopen week sloot het concern al een doorlopende kredietfaciliteit af voor een totaalbedrag van 1,1 miljard euro. In totaal heeft de onderneming de beschikking over ruim 6 miljard euro aan geldmiddelen.

Annuleren

KLM ziet zich door de coronaproblemen genoodzaakt veel van zijn vluchten te annuleren. Verder wordt momenteel met vakbonden gesproken over het uitstellen van de uitbetaling van de winstdeling over vorig jaar. Ook worden tot 2000 banen geschrapt en wordt voor KLM-medewerkers werktijdverkorting aangevraagd.

In een interne videoboodschap laat Air France-KLM-baas Ben Smith weten zijn salaris met een kwart te verlagen. Hij heeft onder meer Frankrijk en Nederland om steun gevraagd.

Foto's

 • KLM Touringcar
  KLM Touringcar
 • Sipke Appel
  PH-KVG (MSN 20211)
 • Sipke Appel
  PH-CKA (MSN 33694)
 • Sipke Appel
  PH-BXU (MSN 33028)

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 7 juni t/m zondag 13 juni

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,902
Diesel1,549

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions