Transport Online - Federal Reserve verlaagt rente opnieuw om coronacrisis

Federal Reserve verlaagt rente opnieuw om coronacrisis

Federal Reserve verlaagt rente opnieuw om coronacrisis
15-03-2020 23:46 | Financieel | auteur ANP

WASHINGTON - De Amerikaanse Federal Reserve heeft de rente opnieuw verlaagd als maatregel tegen de economische gevolgen van het nieuwe coronavirus. Het belangrijkste rentetarief van de koepel van centrale banken gaat met 1 procentpunt omlaag en ligt nu tussen de 0 en 0,25 procent. Het is al de tweede keer deze maand dat de Fed de rente tussentijds verlaagt. Ook herstart de Fed zijn opkoopprogramma voor obligaties.

De Fed zegt de rente rond het nulpunt te houden totdat de bank "het vertrouwen heeft dat de economie recente gebeurtenissen te boven is" en weer op koers is om de doelen van de centrale bank te behalen. Die doelen zijn maximale werkgelegenheid en prijsstabiliteit met een inflatie van rond de 2 procent.

Het nieuwe opkoopprogramma van obligaties krijgt een waarde van 700 miljard dollar. Daarmee wil de Fed meer geld beschikbaar maken voor Amerikaanse bedrijven en de economie de mogelijkheid geven om nieuwe schokken op te vangen.

De Fed en vijf andere centrale banken, waaronder de Europese Centrale Bank, hebben ook afgesproken bepaalde onderlinge transacties die centrale banken van voldoende vreemde valuta moeten voorzien goedkoper te maken. Het gaat om zogeheten swaps in valuta, waarbij de ene centrale bank vreemde valuta van de andere koopt, met de belofte deze later tegen een vaststaande wisselkoers terug te kopen.

Ook de Bank of England, de Bank of Canada, de Bank of Japan en de Zwitserse nationale bank zijn bij deze overeenkomst betrokken.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,679
Diesel1,320

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions