Clicky

 
Transport Online - Veel Truckstops en bedrijven staan toch klaar voor de vrachtwagenchauffeurs

Veel Truckstops en bedrijven staan toch klaar voor de vrachtwagenchauffeurs

Veel Truckstops en bedrijven staan toch klaar voor de vrachtwagenchauffeurs
18-03-2020 09:48 | Coronavirus | auteur Redactie

DE WESTEREEN - [update zo 09:55 uur] Zondagavond werden verregaande maatregelen aangekondigd in de strijd tegen het coronavirus. Eén daarvan was het sluiten van de horecagelegenheden in ons land. Een vraag die steeds meer naar boven kkwam bij vrachtwagenchauffeurs was: "Waar moeten wij dan eten en douchen?"

Inmiddels is duidelijk dat veel truckstops en andere bedrijven een creatieve oplossing hebben bedacht om toch de chauffeurs van een hapje en drankje te voorzien.  Hieronder een lijst van bij ons bekende oplossingen bij truckstops en bedrijven. Wij houden deze lijst dagelijks bij.

Frans op den Bult: douches open en afhaalmaaltijden

Restaurant Frans op den Bult heeft maandagavond laten weten voor de afhaaloptie te hebben gekozen. "Het is inmiddels bekend dat afhaal mag, dus wij zijn blij dat we de chauffeurs op deze manier mogen/kunnen helpen. We hebben de eerste avond er bijna opzitten en ze zijn allemaal erg dankbaar en heel begripvol dat we het zo doen, voor ons allemaal wel heel erg wennen, maar het gaat goed komen. Hopelijk gaan we deze drie weken zo goed door komen."

Alle sanitaire voorzieningen en het hotel zijn eveneens gewoon open bij Frans op den Bult.

Wegrestaurant Malden

Wegrestaurant Malden bezorgt maaltijden bij de chauffeurs naar de vrachtwagen. Ook de sanitaire voorzieningen en parkeergelegenheid is open.

De Tweede Steeg - Amersfoort

Wegrestaurant Medel langs de A50

Wegrestaurant Mendel kiest ervoor om uitstmijters en maaltijden te bezorgen bij je vrachtwagen. "Ons team staat klaar voor jullie! We hebben diverse maaltijden klaar om mee te nemen voor de rest van de week!"

De Lichtmis - Zwolle

De Lichtmis werkt met een bestelformulier waar je je maaltijd op kunt bestellen. "We bezorgen tot aan je vrachtwagen en 's ochtends vroeg  hebben we coffee to go en uiteraard is sanitair bereikbaar."

Wegrestaurant In De Klaver - Niebert

Wegrestaurant In De Klaver in Niebert heeft noodmaatregelen getreft voor chauffeurs. Op het parkeerterrein staat unit met toilet en douche. Daarnaast kunnen maaltijden bezorgd worden tot aan de cabine.

Restaurant Ome Jannes - Spijkenisse

In de regio Botlek, Europoort en Spijkenisse brengt Ome Jannes voor een kleine vergoeding je maaltijd tot aan de vrachtwagen. Ook de douches zijn te gebruiken.

Wegrestaurant De Kar

Ook Wegrestaurant De Kar kiest voor bezorging en afhaalmaaltijden. "Je kan bij de voordeur je bestelling afhalen (graag bellen naar 055 3034303 voor bestellen bij afhalen) en met onze bakfiets bezorgen we koffie/fris en een biertje bij de geparkeerde trucks op de parking. Volg wel de instructies op van het personeel alstublieft. Voor uw en onze veiligheid."

Wegrestaurant 't Vliegveld

Wegrestaurant 't Vliegveld werkt eveneens met 'Take Away' maaltijden. De sanitaire voorzieningen zijn gewoon open.

Routiers Maasvlakte

Roetiers Maasvlakte heeft de mogelijkheid tot afhaalmaaltijden. Het sanitair is tijdens openingstijden en 's ochtends beperkt geopend.

Chauffeurscafé Treurenberg - 's Hertogenbosch

Ook chauffeurscafé Treurenberg kiest voor bezorgmaaltijden. Deze zijn te bestellen tussen 16:00 uur en 22:00 uur. Tevens hebben zij een mobiele douchecabine en toiletwagen voor separate gebruik voor mannen en vrouwen op de kleine parking. De maaltijden plus drankjes kunnen besteld worden telefonisch op het nummer 073-6311277. Deze worden bij de cabine afgegeven en dit alles kan met contactloos pinnen worden betaald. Bij gebrek aan pin mogelijkheden is het contant ook mogelijk maar liever niet.

Wegrestaurant De Oude Ketting - Boxtel

De Oude Ketting werkt met 'parking delivery' en bezorgt de maaltijden tot aan de cabine. Er is keuze uit twee dagmenu's. Ook de vuile vaat wordt weer netjes bij je opgehaald rond 22:00 uur, meldt de Oude Ketting op Facebook.

Wegrestaurant De Raket - De Wijk

Wegrestaurant De Raket heeft ervoor gekozen om bezorgmaaltijden te gaan leveren vanuit hun keuken. "Wij gaan vanuit onze keuken een bezorgpunt creëren voor de avonden. Dit zal elke maandag tot en met donderdag gebeuren tot de horeca weer gewoon open mag. De tijden zijn van 16:00 uur tot 22:00 uur."

De sanitaire voorzieningen bij De Raket zijn gewoon open.

Goudreinet - Barneveld

De Goudreinet in Barneveld zoekt nog naar een oplossing voor de maaltijden voor chauffeurs en laat weten: "Wat we stiekem niet gehoopt hadden is toch werkelijkheid geworden. Graag willen we via deze weg laten weten dat we druk bezig zijn om voor de chaffeurs een oplossing te zoeken. Onze chauffeurs kunnen gewoon gebruik blijven maken van onze sainitair."

Goudreinet - Kesteren

De Goudreinet in Kesteren bezorgt de maaltijden voor chauffeurs tot aan de cabine: "Wij zijn gesloten maar wij willen toch de service verlenen zodat de chauffeurs een warme maaltijd kunnen gebruiken, die wij bezorgen tot de cabine. Wij bezorgen tussen 17.15uur en 20.30 uur. Telefonisch bestellen vanaf 17.00 uur. Wij berekenen voor deze maaltijd €15,00."

Wegrestaurant Roadrunner - Oudleusen

Wegrestaurant Roadrunner in Oudleusen is ook open. Het sanitair is 24/7 beschikbaar en er kan gedoucht worden.

Menu’s kunnen telefonisch besteld worden en wordt aan de vrachtwagen gebracht. Ontbijt kan ook besteld worden. Drankjes kunnen ook aan de vrachtwagen gebracht worden.

De Schipper - Farmsum

De Schipper in Farmsum bezorgt de maaltijden en de sanitaire gelegenheden zijn beschikbaar.

De Mol - Zwolle

Tussen 06:00 en 09:00 uur en tussen 18:00 en 21:00 uur zijn de sanitaire voorzieningen geopend. Ook de parkeerplaats is open. Eten afhalen of laten bezorgen is hier niet mogelijk.

De Molshoof - Kelpen-Oler

Sanitair is open en beperkt maaltijdaanbod dat wordt bezorgd bij de vrachtwagen tussen 17:00 uur en 21:00 uur.

Goudreinet - Vuren

Goudreinet Vuren biedt de mogelijkheid een groot gedeelte van de kaart af te halen of te laten bezorgen. Of het sanitair beschikbaar is, is niet bekend.

Wegrestaurant Napoleon - Hank/Dussen

Ook Napoleon kiest voor 'take away' en het sanitair is te gebruiken tussen 17:30 uur en 21:30 uur. Vanaf vrijdag 20 maart ook open tussen 05:30 uur en 07:00 uur.

Op de Vos - Sittard

Voor het hotel en alle beroepschauffeurs is het restaurant geopend van 6.00-8.00uur en van 17.00u-23.00uur. Het ontbijt en avondeten worden aan de vrachtwagen bezorgd (bestellingen tot 22.00uur). Gedurende deze tijden kan er tevens gebruik worden gemaakt van de douches en toiletten.

De Pleisterplaats

De Pleisterplaats bezorgt de warme maaltijd tot de cabine en de sanitaire voorzieningen zijn geopend van 17:00 uur tot 21:00 uur.  Sanitaire voorzieningen kunnen gebruikt worden, echter gelden hierbij enkele beperkingen.

De Elft - Grave

De Elft brengt het eten en drinken naar de chauffeurs die op de eigen parkeerplaats parkeren. De sanitaire voorzieningen kunnen ook nog gebruikt worden echter met een beperkt aantal mensen binnen.

Mon Amie - Hazeldonk

In eerste instantie kon er geen eten worden afgehaald, inmiddels kan dit wel. Sanitaire gelegenheid is gesloten.

Eetcafé De Ketting - Ter Apel

Bij Eetcafé De Ketting in Ter Apel kunnen chauffeur eten afhalen. Douchen is momenteel niet mogelijk.

FK Flavours To Go - Vierpolders

Bakkerij Flavours To Go laat woensdagochtend weten dat vrachtwagenchauffeurs bij hen broodjes kunnen afhalen. Hun bakkerij is gevestigd in DC Berkel, Seggelant Zuid 1 in Vierpolders vlakbij Europoort en de Maasvlakte. 

De Gouden Leeuw - Zevenbergschen Hoek

Het parkeerterrein is toegankelijk. De sanitaire voorzieningen zijn gedurende de avond van 17:00 - 22:00 uur , via een aparte ingang, open. Maaltijden zijn af te halen maar betalen alleen via PIN.

De Sluis - Keldonk

Bezorgt eten aan de cabine op het parkeerterrein. Bestellen kan via 0413 213466 of 06 125 25 791. Via de achterkant kan men gebruk maken van het sainitair.

De Verdubbeling - Klazienaveen

Bij De Verdubbeling in Klazienaveen is het mogelijk om te douchen en te eten. Echter dient de maaltijd besteld te worden en in de cabine geconsumeerd te worden.

Jut & Jul - Zaandam

Truckstop Joost - Meer

Truckstop Joost heeft ook gekozen voor ofhaalmaaltijden. De openingsuren van deze take-away zullen zijn: ma-vrij: 08:00-20:00 uur zat: 12:00-20:00 uur en zon: 10:00-20:00 uur. Douches en wc’s zullen open zijn volgens dezelfde openingsuren. In het weekend is de toegang via de zijkant van het pand.

Hajé Restaurants

Take away Aalscholver maandag t/m vrijdag van 07.00 tot 20.00 geopend. Zaterdag en zondag van 09.00 tot 19.00.

Take away Lepelaar van 08.00 tot 19.00 geopend iedere dag

Take Away Nunspeet maandag 08.00 tot 22.00, dinsdag t/m donderdag 06.00 tot 22.00, vrijdag 06.00 tot 21.00, zaterdag 08.00 tot 21.00 en zondag 09.00 tot 21.00 geopend.

Het hotel in Joure is gesloten. Het is hier alleen mogelijk om tussen 17.00 en 21.00 maaltijden af te halen.

Chauffeurscafe It's Burger Truckstop

Chauffeurscafe It's Burger Truckstop is open voor take away maaltijden, douches en wc gebruik van 9:00 uur 's morgens tot 19:00 uur 's avonds.

Er wordt ook geleverd tot aan de vrachtwagen in een straal van 5 km.

De Zingende Wielen

Bij De Zingende Wielen kunnen de chauffeurs ook terecht. Van 17:00 tot 21:00 uur wordt op het parkeerterrein bezorgd en zijn de sanitaire voorzieningen beschikbaar.

Chauffeurscafe Bolsward

Chauffeurscafe Bolsward heeft ook een afhaal/bezorg mogelijkheid naar de vrachtwagens. Maandag t/m donderdag 17.00 t/m 21.30 uur. Binnen bestellen, dan komen zij het bij de auto brengen. Douches open tijdens de openingstijden. Wc’s en wastafel 24/7 bereikbaar via code slot.

Truck-Inn Nobis

Truck-Inn Nobis is van 05.00 tot 23.00u geopend. Er is de mogelijkheid tot afhaalmaaltijden tussen 12:00 en 22:00 uur. De toilet- en douche faciliteiten zijn geopend. Als chauffeurs een menu bestellen van €12,50 parkeren zij de eerste 16 uur gratis. Zaterdag en zondag geopend van 17:00 tot 20:00 uur.

Ook beperkingen bij tankstations

De Belangenvereniging voor tankstations, de BETA, laat zondagavond weten dat de zit- en staplaatsen in tankstations worden gesloten maar dat broodjes en drankjes nog wel zijn te verkrijgen.

FNV: rij- en rusttijden aanpassen

FNV bestuurder Birgitte Staal zegt zondagavond: Het lastige is lockdown is lockdown, dat is natuurlijk niet voor niets. Dat geldt dan voor ons allemaal. Als we niet met elkaar deze maatregelen respecteren riskeren we Italiaanse taferelen, dat wil niemand. Ook voor de veiligheid van de betreffende chauffeurs. Immers een vol restaurant met vrachtwagenchauffeurs is ook een risicogebied. Zeker als ze onderweg nergens hygiënische maatregelen hebben kunnen treffen."

"Het zal zaak zijn dat ze onderweg de gelegenheid krijgen om boodschappen te doen en onderweg een hapje eten in de cabine. Of zelfs naar huis kunnen als het om nationaal vervoer gaat, hiervoor zullen dan wel de rij- en rusttijden tijdelijk aangepast moeten worden. Daarnaast misschien voor zover die open mogen blijven bij de benzinestations magnetrons plaatsen waar men een hapje van thuis of uit de winkel kan warm maken. Of een keer een extra boterham dit is een overmacht situatie. Nationaal chauffeurs zullen geen magnetron hebben in tegenstelling tot veel internationaal chauffeurs."

"Wat betreft douchen; ook misschien extra sanitaire voorzieningen regelen op terreinen waar men kan parkeren, zoals mobiele toiletten en mobiele douches met automatisch naspoelsysteem of iets dergelijks."

TLN laat zondagavond weten: "Hotels, en hun restaurants, zijn voor zover ons bekend uitgezonderd van de maatregel."


De lijst die wij gepubliceerd hebben betreft een momentopname. Gedurende de dag kan er uiteraard iets wijzigen.

Mist u bedrijven of heeft u zelf een truckstop laat ons weten wat u voor maatregelen heeft getroffen: info@transport-online.nl 

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,384
Diesel2,088

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 23 mei t/m zondag 29 mei

Alle Rijverboden
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats