Clicky

 
Transport Online - Ook TUI en Sunair stoppen met vakantiereizen

Ook TUI en Sunair stoppen met vakantiereizen

Ook TUI en Sunair stoppen met vakantiereizen
15-03-2020 18:58 | Zakelijk Nieuws | auteur Redactie

RIJSWIJK/ALPHEN AAN DEN RIJN - Na Corendon, de Sunweb Group en Prijsvrij, stoppen ook TUI en Sunair met alle vakantiereizen met een vertrek tot en met 31 maart. Reizigers krijgen een voucher waarmee zij op een later tijdstip een reis kunnen uitkiezen, melden de reisorganisaties zondag.

Op alle bestemmingen waar een inreisbeperking geldt of waarvan de reisorganisatie vindt dat de reizigers er geen vakantie meer kunnen hebben zoals die hoort te zijn, is de operatie volgens TUI feitelijk al stilgelegd. De reisorganisatie blijft vliegen zo lang er reizigers kunnen worden opgehaald uit de betreffende bestemmingen. "Wij willen ook hen weer veilig thuisbrengen. Wanneer die taak volbracht is, zullen wij stoppen met vliegen."

TUI zegt niet alleen rekening te houden met vakantiegangers, maar ook met vele reizigers die een ticket hebben gekocht naar een bestemming waar zij willen verblijven of waar ze zelf wonen. "Zolang de lokale autoriteiten dit toestaan en wij hen thuis kunnen brengen, zullen we vliegen."

Directeur Marc van Amsterdam van Sunair zegt: "Dit is de slimste oplossing op dit moment. We volgen met ons beleid de andere partijen. We zagen het op een gegeven moment aankomen, het ging stapje voor stapje. Eerst Italië, toen New York en morgen gaat Spanje dicht." Sunair specialiseert in stedentrips.

TUI en Kras hebben 30.000 klanten die ergens in de wereld vakantie houden. Een aantal van hen kan gewoon terug op de oorspronkelijk geplande vlucht. Een aantal reizigers wordt vervroegd terug gehaald met extra vluchten, aldus TUI. De reisorganisatie heeft zondag al een begin gemaakt met het terughalen van 7000 reizigers uit Spanje en ruim 400 uit Marokko.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,959
Diesel1,576

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats