Clicky

 
Transport Online - Peiling: meerderheid steunt corona-aanpak kabinet

Peiling: meerderheid steunt corona-aanpak kabinet

Peiling: meerderheid steunt corona-aanpak kabinet
15-03-2020 10:22 | Politiek & Verkiezingen | auteur ANP

AMSTERDAM - Zeven op de tien Nederlanders vinden dat het kabinet de juiste maatregelen heeft genomen om de corona-uitbraak te beteugelen, al vindt de helft van hen wel dat dat te laat is gebeurd. 23 procent vindt dat er te weinig maatregelen zijn genomen, 7 procent vindt het juist te veel, zo komt naar voren uit een peiling van Maurice de Hond.

Vooral VVD'ers en D66'ers steunen de opstelling van het kabinet. PVV, Forum voor Democratie en 50PLUS zijn juist kritisch - van hun aanhangers zijn er relatief veel (tussen 37 en 49 procent) die vinden dat er meer moet worden gedaan. Bij het CDA en Partij voor de Dieren zijn naar verhouding veel mensen die vinden dat de genomen maatregelen te veel zijn (12 en 13 procent).

De helft van de ondervraagden vindt het een slecht idee om de scholen open te houden, een derde vindt het juist prima. Ouders van leerlingen in het voortgezet onderwijs zijn negatiever over het openhouden van de scholen dan ouders met kinderen op de basisschool. Het kabinet bespreekt het al dan niet sluiten van scholen zondag met medisch specialisten, die op sluiting aandringen.

Veel mensen zeggen de algemene adviezen tegen verspreiding van het coronavirus op te volgen: 84 procent wast de handen beter dan voorheen, 77 procent geeft geen handen meer, 72 procent hoest en niest in de elleboog. Rond een kwart van de ondervraagden geeft aan extra spullen te hebben gekocht voor de persoonlijke hygiëne (zeep, wc-papier) en extra voedsel en middeltjes tegen griep en verkoudheid te hebben ingeslagen. Premier Mark Rutte riep vrijdag op om te stoppen met hamsteren, wat hij "vervelend gedrag" noemde.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,091
Diesel1,755

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions