Clicky


Minister Van Nieuwenhuizen ontmoette besmette collega in Jakarta

Minister Van Nieuwenhuizen ontmoette besmette collega in Jakarta
14-03-2020 20:05 | Politiek & Verkiezingen | auteur ANP/RTR

DEN HAAG/JAKARTA - Minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur) heeft woensdag een Indonesische collega ontmoet die het coronavirus onder de leden blijkt te hebben. Maar ze voelt zich "goed" en heeft "geen klachten", laat ze weten. Wel werkt ze voor alle zekerheid twee weken thuis.

De twee spraken elkaar in de haven van de Indonesische hoofdstad Jakarta tijdens het staatsbezoek van het Nederlandse koningspaar. Andere ministers of staatssecretarissen waren daar niet bij, zegt Van Nieuwenhuizen.

Er is geen reden voor Van Nieuwenhuizen om zich op het virus te laten testen, laat haar ministerie weten. Wel kreeg ze van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu het advies om tot twee weken na haar ontmoeting met haar Indonesische collega Budi Karya Sumadi thuis te blijven. "Vanzelfsprekend zal ik me aan de medische adviezen houden", laat ze weten. Tot en met dinsdag 24 maart werkt ze vanuit huis.

De minister ontmoette Sumadi woensdag. Ze ondertekenden onder meer samen een overeenkomst over nauwere samenwerking. Op de website van het Indonesische ministerie van Vervoer is een foto van de twee te zien.

Sumadi is in een ziekenhuis in de hoofdstad Jakarta opgenomen, zei een Indonesische regeringswoordvoerder zaterdag op een persconferentie. De familie Sumadi had toestemming gegeven dat nieuws naar buiten te brengen omdat de minister aan de "frontlijn" was geweest en zich de impact van het gevreesde longvirus ten zeerste realiseert. Woensdag woonde hij nog een kabinetsvergadering bij.

De plaatsvervangend directeur van het ziekenhuis waar Sumadi ligt, zei dat de patiënt aan de beterende hand is.

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima hebben hun staatsbezoek aan Indonesië donderdag afgesloten.