Transport Online - Denemarken sluit tijdelijk de grenzen

Denemarken sluit tijdelijk de grenzen

Denemarken sluit tijdelijk de grenzen
13-03-2020 19:23 | Buitenland | auteur ANP/RTR

KOPENHAGEN - Denemarken sluit zaterdag tijdelijk de grenzen om de verspreiding van het nieuwe coronavirus tegen te gaan. "Alle toeristen, reizen, vakanties en buitenlanders die geen geldige reden hebben om naar Denemarken te gaan, worden tegengehouden aan de grens", maakte premier Mette Frederiksen bekend.

De grenzen worden zaterdagmiddag om 12.00 uur gesloten voor de meeste buitenlanders. Deense burgers mogen het land nog wel binnengaan. Ook kunnen volgens Frederiksen nog medicijnen, levensmiddelen en andere belangrijke producten worden ingevoerd. De maatregelen zijn van kracht tot 13 april.

In Denemarken zijn ruim 800 besmettingen met het nieuwe coronavirus vastgesteld. De regering nam deze week drastische maatregelen om verdere verspreiding te voorkomen. Scholen en universiteiten moeten dicht en veel werknemers in de publieke sector worden tijdelijk naar huis gestuurd.

De autoriteiten hebben inwoners geadviseerd het land voorlopig niet te verlaten, tenzij het niet anders kan. Ook worden Denen in het buitenland opgeroepen zo snel mogelijk terug te keren.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 10 mei t/m zondag 16 mei

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,893
Diesel1,522

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen