Clicky


Curaçao sluit luchtruim voor vluchten uit Nederland

Curaçao sluit luchtruim voor vluchten uit Nederland
13-03-2020 18:08 | Algemeen | auteur ANP

WILLEMSTAD - Curaçao schrapt alle vluchten van en naar Nederland vanwege het nieuwe coronavirus. Dat heeft minister-president Eugene Rhuggenaath vrijdag tijdens een persconferentie bekendgemaakt. Ook vluchten vanuit andere plekken in Europa worden opgeschort. Volgens de autoriteiten op het eiland gaat het om ongeveer twintig vluchten per week uit Nederland, van KLM en TUI.

Volgens Rhuggenaath is dat de beste manier om de bevolking van Curaçao te beschermen tegen corona-besmettingen. Vrijdag werd de eerste besmetting van een persoon met het coronavirus op het eiland bevestigd. Het gaat om een 69-jarige man die momenteel geïsoleerd in een huis verblijft en niet naar buiten mag. Het gaat naar de omstandigheden goed met hem, aldus epidemioloog Izzy Gerstenbluth. Volgens Gerstenbluth is het Curaçaose beleid er op gericht te voorkomen dat het virus wordt geïmporteerd en dat er mensen op het eiland besmet raken.

Minister van Volksgezondheid Suzy Camelia-Römer zei dat ze contact heeft gehad met staatssecretaris Paul Blokhuis van Volksgezondheid over het besluit het luchtruim te sluiten voor vluchten uit Nederland. Volgens Camelia-Römer heeft de Nederlandse regering begrip voor het besluit.

Camelia-Römer liet weten dat Curaçao vanaf zaterdag nog wel vluchten uit Europa zal ontvangen om Curaçaoënaars de gelegenheid te geven naar huis te komen.