Transport Online - Werknemers European Bulk Services staken na aflopen ultimatum

Werknemers European Bulk Services staken na aflopen ultimatum

Werknemers European Bulk Services staken na aflopen ultimatum
13-03-2020 13:57 | Arbeidsvoorwaarden | auteur Redactie

ROTTERDAM - Vanaf vrijdag 13 maart 12.30 uur leggen de werknemers van het Rotterdamse bulkoverslagbedrijf EBS het werk neer. Dan loopt het ultimatum af dat FNV stelde in de cao-onderhandelingen. Het bedrijf ging niet op de eisen van de bond en reageerde niet op het ultimatum.

Cees Bos, bestuurder FNV Havens: "We hoopten dat het niet zover hoefde te komen, maar als ze niet willen horen dan moeten ze maar voelen.' De bond onderhandelt al sinds november over een nieuwe cao met onder meer een loonsverhoging van 3 procent per jaar, bovenop de automatische prijscompensatie. Daarnaast wil de bond reparatie van het derde WW-jaar en een goede ouderenregeling. Verder moeten er afspraken komen over voldoende personeel om de werkdruk aan te pakken."

Heel mager bod

ESB wilde niet verder gaan dan een loonsverhoging van 2,5 procent voor 2020 en 1 procent voor 2021. "Heel mager", aldus Bos. "En afspraken over voldoende personeel werden door het bedrijf meteen van tafel geveegd."

Geen verrassing

De staking komt niet als een verrassing. Bos: "De vorige cao was afgesloten in economisch slechte jaren en de werknemers willen nu verbetering zien."

150 mensen

EBS is onderdeel van de HES-groep en heeft in Rotterdam twee terminals. Het bedrijf slaat agrarische producten, kolen en houtpellets over. Productiebedrijven die afhankelijk zijn van deze grondstoffen, kunnen in de problemen komen als de acties aanhouden. Bij EBS werken ongeveer 150 mensen.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 6 juli t/m zondag 12 juli

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,681
Diesel1,324

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions