Clicky

 Renault Trucks handhaaft haar positie in 2019 in een turbulente markt

Renault Trucks handhaaft haar positie in 2019 in een turbulente markt
13-03-2020 10:47 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie

BRUSSEL - Met 54.098 gefactureerde voertuigen, heeft Renault Trucks haar positie in 2019 in een turbulente bedrijfsvoertuigenmarkt, bestaande uit een dynamische eerste helft en een minder bloeiende tweede helft, kunnen behouden. In het + 6 ton segment, heeft de Franse fabrikant een stabiel marktaandeel behouden in Europa (8,5 procent) en handhaafde het zijn dominante positie in Frankrijk met een marktaandeel van 27,9 procent.

Renault Trucks handhaafde zijn verkoopvolumes in een turbulente en contrasterende Europese markt, met een zeer dynamische eerste helft (stijging tot 15 procent) en een minder bloeiende tweede helft gekenmerkt door een daling van 18 procent.

In het Europese segment van meer dan 6 ton had Renault Trucks een marktaandeel van 8,5 procent, dat stabiel bleef in vergelijking met 2018.

Op de Europese markt van meer dan 16 ton noteerde de fabrikant een lichte daling van het marktaandeel met 0,1 punt, terwijl het marktaandeel met 0,3 punt toenam op de middellijn van 6-16 ton.

10 procent toename van internationale volumes

De volumes stegen internationaal met 10 procent, met 4.993 gefactureerde vrachtwagens. In een moeilijke context met een zeer lage Europese markt won Renault Trucks marktaandeel in alle landen.

De Franse fabrikant heeft met name historische prestaties behaald in het segment van meer dan 16 ton in Turkije, met een marktaandeel van 3 punten tot 8,8 procent.

Renault Trucks versterkte ook zijn dominante positie in Algerije met een marktaandeel van 26 procent (meer dan 16 ton). De productie van Renault Trucks C en K begon in 2019 in de assemblagefabriek van de constructeur in Meftah, waar 850 vrachtwagens werden geproduceerd. In 2020 worden ook voertuigen uit de D-serie in de fabriek geassembleerd.

Record volumes voor gebruikte voertuigen

In 2019 steeg de facturatie voor okkazie trucks met 11 procent naar 9.442 eenheden. In een moeilijke context met een zeer groot aanbod van okkazie trucks op de markt, handhaafde Renault Trucks een laag voorraadniveau, grotendeels dankzij de introductie van unieke, speciale aanbiedingen:

 • Het aanbod van T Selection, dat bestaat uit gebruikte voertuigen die zijn geïnspecteerd op 200 punten, geselecteerd op basis van recente leeftijd en kilometerstand en met fabrieksgarantie.
 • Aangepaste modellen van de Used Trucks-fabriek in Bourg-en-Bresse, inclusief de Renault Trucks T X-Road en de T P-Road, tractoren omgezet in bakwagens volgens strikte industriële processen en een optimaal antwoord op de behoeften van klanten.
 • Speciale Used Trucks series, zoals de T 01 Racing, volledig vernieuwd door de ontwerpers van Renault Trucks.

Ten slotte kregen 23 locaties het label 'Used Trucks by Renault Trucks' in 2019. Dit label garandeert een strenge selectie en voorbereiding van voertuigen voor klanten, evenals een uitgebreid assortiment voertuigen en services. De fabrikant wil het label in 2020 aan 70 locaties hebben toegekend.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Verkeersinformatie


  Actuele wachttijd Eurotunnel


  Andere Europese Landen


  Overige Verkeersinformatie

  Actuele Brandstofprijzen
  Euro952,103
  Diesel1,924

  Aangeleverd door UnitedConsumers

  Meer brandstofprijzen

  Truckoccasions

  Truckoccasions

  Geen advertenties gevonden

  meer truckoccasions