Clicky


Arbodiensten merken meer ziekmeldingen door coronavirus

Arbodiensten merken meer ziekmeldingen door coronavirus
13-03-2020 10:45 | Gezondheid | auteur ANP

UTRECHT - Arbodiensten merken dat het aantal ziekmeldingen de afgelopen periode hoger ligt dan in vergelijkbare periodes in het verleden. Dat komt waarschijnlijk door het coronavirus. Maar er zijn nog onvoldoende gegevens om dat met zekerheid vast te stellen, zegt arbodienstverlener ArboNed.

"We kunnen nog geen conclusies trekken uit onze verzuimcijfers. Het speelt nog niet zo heel lang in Nederland en kort verzuim wordt soms niet of pas later door werkgevers aan ons doorgegeven", aldus directeur Jurriaan Penders bij HumanTotalCare, waar ArboNed onderdeel van uitmaakt. Toch merken ze dat het aantal ziekmeldingen harder oploopt dan normaal.

In 2019 steeg het gemiddelde verzuim in Nederland tot 4,2 procent. Daarmee houdt de opmars van het aantal ziekmeldingen van afgelopen jaren aan. Het verzuim binnen het mkb is het laagst. De overgrote meerderheid van de ziekmeldingen is voor korter dan zes weken. Voor het langdurend verzuim is de diagnose psychische klachten zoals burn-out de grootste boosdoener.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 22 mei t/m zondag 28 mei

Alle Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,972
Diesel1,656

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats