Clicky

 
Transport Online - Export groeide bijna vier procent in januari

Export groeide bijna vier procent in januari

Export groeide bijna vier procent in januari
13-03-2020 08:44 | Algemeen | auteur Redactie

DEN HAAG - Het volume van de goederenexport was in januari 3,7 procent groter dan in januari 2019, meldt het CBS. De groei is wat kleiner dan in de voorgaande maand. In januari 2020 groeide vooral de export van elektrotechnische machines en aardolieproducten. Het volume van de import was in januari 1,2 procent groter dan een jaar eerder.

Volgens de CBS Exportradar zijn de omstandigheden voor de export in maart wat gunstiger dan in januari. Dat komt doordat het Duitse en Europese producentenvertrouwen minder negatief waren. Verder was de ontwikkeling van de reële wisselkoersen gunstiger en was de krimp op jaarbasis van de Duitse industriële productie kleiner.

Het CBS publiceert elke maand ook over de omstandigheden voor de export in de exportradar. De condities worden in sterke mate bepaald door de ontwikkelingen op de belangrijkste afzetmarkten voor Nederlandse export en door de ontwikkeling van de Nederlandse concurrentiepositie. De indicatoren in de radar hangen goed samen met de export, maar een verbetering van de omstandigheden betekent niet per se een hogere groei van de export.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,481
Diesel2,314

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats