Clicky


 


Medewerker Bolsonaro die Trump ontmoette heeft coronavirus

Medewerker Bolsonaro die Trump ontmoette heeft coronavirus
12-03-2020 19:29 | Buitenland | auteur ANP/RTR

BRASILIA - Een medewerker van de Braziliaanse president Jair Bolsonaro heeft positief getest op het nieuwe coronavirus. Dat maakte de Braziliaanse regering bekend. Deze Fabio Wajngarten was zaterdag nog in het Amerikaanse Mar-A-Lago, waar hij Donald Trump ontmoette.

Bolsonaro zelf wordt ook goed in de gaten gehouden, maar hij is nog niet getest op het virus. De VS zijn op de hoogte gesteld van de besmetting van Wajngarten, die op Instagram nog te zien is naast Trump. "Ik maak mij hier geen zorgen over", aldus Trump over de ontmoeting.

Trump en vicepresident Mike Pence hadden volgens het Witte Huis amper contact met Wajngarten. "Het is niet nodig dat zij worden getest."

Scott

De Republikeinse senator Rick Scott ontmoette Bolsonaro ook en heeft zichzelf uit voorzorg in quarantaine geplaatst. "Ik heb president Bolsonaro maandag ontmoet. Volgens mij was de besmette persoon daar niet bij aanwezig. In overleg met de arts van de Senaat is mij verteld dat er weinig risico is voor mij en dat ik niet getest hoef te worden. De gezondheid van het Amerikaanse volk staat voor mij echter voorop en daarom heb ik besloten voorlopig in quarantaine te blijven."

Of Wajngarten zaterdag al ziekteverschijnselen had, is niet bekendgemaakt.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,244
Diesel2,086

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats