Clicky


Man uit Driel veroordeeld voor veroorzaken verkeersongeluk in Arnhem

Man uit Driel veroordeeld voor veroorzaken verkeersongeluk in Arnhem
12-03-2020 16:54 | Binnenland | auteur Redactie

ARNHEM - De rechtbank veroordeelt een 42-jarige man uit Driel voor het veroorzaken van een verkeersongeval in Arnhem. Hij krijgt een taakstraf van 100 uur. Daarnaast legt de rechtbank een voorwaardelijke rijontzegging van zes maanden op. Hier is een proeftijd van twee jaar aan verbonden.

De man veroorzaakte op 25 juni 2018 als automobilist een verkeersongeluk. Bij dat ongeluk kwam de man in botsing met een snorfiets. Zowel de bestuurder als de bijrijder van de snorfiets liepen daarbij zwaar lichamelijk letsel op. Volgens de rechtbank is het aan de man te wijten dat het verkeersongeval heeft plaatsgevonden. 

De rechtbank weegt bij de strafoplegging mee dat de man niet eerder met justitie in aanraking is geweest. Daarnaast heeft het ongeval, en de ernstige gevolgen daarvan voor de slachtoffers, veel impact gehad op de man. Hij heeft hier nog steeds last van. Verder houdt de rechtbank rekening met de negatieve gevolgen die een onvoorwaardelijke rijontzegging zou hebben voor het werk van de man. De opgelegde straf is gelijk aan de eis van de officier van justitie.