Clicky

 Havenbedrijf Rotterdam neemt conclusies en aanbevelingen OVV ter harte

Havenbedrijf Rotterdam neemt conclusies en aanbevelingen OVV ter harte
12-03-2020 16:44 | Incidenten | auteur Redactie

ROTTERDAM - De Onderzoeksraad voor Veiligheid heeft onderzoek verricht naar de oorzaak van de aanvaring van de Noorse chemicaliën- en olietanker Bow Jubail met een steiger en de daaropvolgende grootschalige olielekkage in de haven van Rotterdam op 23 juni 2018.

Tevens onderzocht de Onderzoeksraad de oliebestrijding en de organisatie van de crisisbeheersing die als gevolg van de lekkage tot stand kwam.

In zijn vandaag verschenen rapport “Olielekkage in haven Rotterdam” heeft de Onderzoeksraad vastgesteld dat de aanvaring van de Bow Jubail met een steiger het directe gevolg was van een verkeerde inschatting van de roerstand na een onjuist commando door de kapitein. De daaropvolgende crisissituatie werd snel onderkend door de (haven)autoriteiten. Er is snel en doortastend gehandeld om verspreiding van olie tegen te gaan en om zo veel mogelijk gelekte olie op te ruimen.

Havenbedrijf Rotterdam zegt de conclusies en aanbevelingen van de Onderzoeksraad serieus ter harte te nemen. "Verbeteringen zijn altijd mogelijk dus daar zullen wij aan blijven werken", aldus het Havenbedrijf.

Foto's

  • J.Roeland
    KLG EUROPE
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,092
Diesel1,912

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions