Transport Online - TLN en evofenedex: Inreisverbod VS raakt ook luchtvracht

TLN en evofenedex: Inreisverbod VS raakt ook luchtvracht

TLN en evofenedex: Inreisverbod VS raakt ook luchtvracht
12-03-2020 11:59 | Luchtvracht | auteur Redactie

ZOETERMEER - Het door de Amerikaanse president Donald Trump aangekondigde inreisverbod voor inwoners uit Schengenlanden heeft grote gevolgen voor de luchtvracht naar de Verenigde Staten. Circa vijftig procent van de luchtvracht gaat mee in de laadruimte van passagiersvliegtuigen, het zogeheten belly-transport. Door het inreisverbod dreigt een groot tekort aan luchtvrachtcapaciteit naar de Verenigde Staten.

Ook andere bedrijven in de gehele keten krijgen ermee te maken: transportondernemers die ladingen vervoeren naar luchthavens, exporteurs, expediteurs en bedrijven die de afhandeling verzorgen in loodsen. Luchtvracht wordt vaak gebruikt voor het snel vervoeren van bijvoorbeeld farmaceutische producten, bloemen, hoogwaardige machines en elektronica.

Trump maakte donderdagnacht bekend dat er vanaf zaterdagochtend 05:00 uur Nederlandse tijd voor de komende 30 dagen een inreisverbod geldt voor alle inwoners uit de Schengenlanden. De maatregel treft reizigers vanuit 26 landen. Dat zijn 22 EU-landen en vier andere Europese landen.

De EU-landen Bulgarije, Denemarken, Ierland, Kroatië en Roemenië vallen niet onder het inreisverbod. Ook reizigers uit het Verenigd Koninkrijk zijn uitgezonderd.

Onduidelijk is hoe de Verenigde Staten omgaan met bemanningen van vrachtvliegtuigen.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 7 juni t/m zondag 13 juni

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,902
Diesel1,549

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions