Transport Online - Veel verontruste reizigers met bestemming VS op Schiphol

Veel verontruste reizigers met bestemming VS op Schiphol

Veel verontruste reizigers met bestemming VS op Schiphol
12-03-2020 10:01 | Burgerluchtvaart | auteur ANP

SCHIPHOL - Reizigers op Schiphol met de Verenigde Staten als bestemming staan donderdagochtend in een lange rij voor het servicepunt van KLM in vertrekhal 2. Ze maken zich er zorgen over of ze terug kunnen komen als ze naar Amerika vliegen na het besluit van president Donald Trump om vanaf vrijdagnacht de grenzen te sluiten voor reizigers uit 26 Europese landen.

Voor Geneviève Bakker en Johan Kist uit Schagen, die om 10.40 uur naar New York zouden vliegen voor een vierdaagse stedentrip, is het duidelijk. "We gaan niet", zegt Kist. "Want als je daar zit, kun je waarschijnlijk niet terug wanneer je dat wilt." Heel erg vinden ze het niet. "We gaan een andere keer", stelt hij nuchter. Bakker heeft begrip voor het besluit van Trump. "Ik denk dat het de enige juiste beslissing is. Nederland doet veel te weinig. Over twee weken is het hier net als in Italië."

Ook de in Nederland woonachtige Amerikaan Bobby, die zijn achternaam en woonplaats liever niet geeft, wil zijn vlucht naar Las Vegas om 12.30 uur uitstellen. "Ik gebruik medicijnen en heb niet genoeg bij me als ik daar dertig dagen moet blijven." Het is een grote teleurstelling dat zijn vakantie van ruim twee weken nu niet door kan gaan, maar aan de andere kant vindt hij dat Trump pas laat tot zijn besluit komt. "Hij had hier al veel eerder mee moeten komen, hij is veel te langzaam."

Foto's

 • Sipke Appel
  PH-KVG (MSN 20211)
 • Sipke Appel
  PH-CKA (MSN 33694)
 • Sipke Appel
  Reg: F-GKXZ (MSN 4137)
 • Sipke Appel
  PH-BXU (MSN 33028)


Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,660
Diesel1,323

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions