Transport Online - Italiaanse winkels gaan dicht, behalve supermarkt en drogist

Italiaanse winkels gaan dicht, behalve supermarkt en drogist

Italiaanse winkels gaan dicht, behalve supermarkt en drogist
11-03-2020 22:49 | Buitenland | auteur ANP

ROME - De Italiaanse regering heeft om de coronacrisis te bezweren besloten alle winkels in het land twee weken lang te sluiten. Alleen supermarkten en zaken die voedsel verkopen blijven open, evenals apotheken en drogisterijen. Ook essentiële publieke diensten als transport en nutsvoorzieningen blijven in bedrijf.

De maatregel die premier Giuseppe Conte woensdagavond bekendmaakte, treft volgens persbureau ANSA naast winkels onder meer kapsalons, bars en eetgelegenheden, omdat die niet kunnen garanderen dat de gasten ten minste een meter uit elkaar blijven. Thuisbezorging van maaltijden blijft toegestaan.

Fabrieken kunnen blijven draaien met de vereiste veiligheidsmaatregelen. Afdelingen die niet direct noodzakelijk zijn voor de productie gaan ook dicht. Conte deed een beroep op de flexibiliteit en beval thuiswerken aan. Hamsteren is volgens hem niet nodig. De activiteiten in landbouw, veeteelt en de voedselverwerkende industrie gaan ook door, met inachtneming van de sanitaire voorschriften, ook door de toeleveranciers.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,683
Diesel1,325

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions