Transport Online - 'Nog weinig claims en klachten over geannuleerde vluchten'

'Nog weinig claims en klachten over geannuleerde vluchten'

'Nog weinig claims en klachten over geannuleerde vluchten'
11-03-2020 13:50 | Algemeen | auteur ANP

DEN HAAG - De Consumentenbond en ticketclaimbedrijf EUclaim zeggen dat zij nog geen extra drukte merken als gevolg van vluchten die in verband met het nieuwe coronavirus zijn geannuleerd. Meerdere luchtvaartmaatschappijen schrapten afgelopen tijd vluchten naar bestemmingen in Italië en China.

"Ik heb de indruk dat bij ons vooral vragen binnenkomen. Klachten niet zozeer", zegt een woordvoerder van de Consumentenbond. "In de hoeveelheid vragen zien wij wel een toename. Afgelopen week waren dat er ongeveer zeventig."

Een woordvoerder van EUclaim zegt dat het bedrijf, dat vergoedingen claimt bij luchtvaartmaatschappijen namens klanten, het niet drukker heeft dan normaal ondanks het feit dat door het coronavirus veel vluchten zijn geannuleerd. "Dat komt omdat vluchten die vanwege een negatief reisadvies worden gecanceld gevallen van overmacht zijn. Dan is het simpelweg niet claimbaar."

Een juriste van EUclaim legt uit dat het anders zit bij vluchten die worden gecanceld zonder dat sprake is van een negatief reisadvies. "Als een vlucht niet doorgaat omdat een luchtvaartmaatschappij niet met halfvolle vliegtuigen wil vliegen, is er wel een kans dat mensen geld terugzien."

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,868
Diesel1,501

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen