Clicky

 
Transport Online - Nieuwe Actros voor zijladerspecialist Gevezet Internationaal Transport

Nieuwe Actros voor zijladerspecialist Gevezet Internationaal Transport

Nieuwe Actros voor zijladerspecialist Gevezet Internationaal Transport
11-03-2020 13:58 | Nieuw Materieel | auteur Redactie

DEN BOMMEL - Gevezet Internationaal Transport uit het Zuid-Hollandse Den Bommel heeft eind vorig jaar haar eerste Actros van de nieuwe generatie aangeschaft. De Actros 2548 LS 6x2 met BigSpace-cabine wordt net als de rest van het wagenpark ingezet als zijlader voor het transport van containers. De truck is geleverd door Mercedes-Benz truckdealer Hogenbirk.

Een jaar geleden deed Mercedes-Benz met een gebruikte Actros van TruckStore haar intrede in het wagenpark van Gevezet Internationaal Transport. De goede praktijkervaringen zorgden er mede voor dat het bedrijf besloot om een Actros aan te schaffen van het nieuwe type. Maar deze goede ervaringen waren niet de enige reden. “Mercedes-Benz toont met de nieuwe Actros aan dat de veiligheidsstandaard met de vele innovaties zeer hoog is”, zegt directeur Gerard van Zuilen. Hij verwijst hiermee onder meer naar de MirrorCam en Active Brake Assist 5.

“Ik heb jarenlang zelf met de truck door Europa gereden. Daardoor ken ik het belang van veiligheidssystemen voor de chauffeur. Als je hiermee een grote aanrijding kunt voorkomen, hebben ze zich al terugverdiend. Mensenlevens zijn onbetaalbaar. Het verkleinen van het risico op ongewenste stilstand is daarnaast mooi meegenomen.”

Gevezet Internationaal Transport is als een van de weinige bedrijven in Nederland gespecialiseerd in het vervoeren van containers door middel van een zijlader. De trailers van het transportbedrijf zijn uitgerust met twee verplaatsbare kranen, die containers van diverse lengtes naast de truck kunnen optillen om ze vervolgens op de trailer te plaatsen. Hierdoor kunnen containers op iedere plek geladen en gelost worden, ook wanneer er geen laaddocks en kranen aanwezig zijn.

Eenmaal gekoppeld aan de nieuwe Actros, worden de trailerkranen aangedreven door een hydraulisch systeem via een power take-off (PTO) op de motor. De truck beschikt bovendien over een schuifbare koppelschotel, waardoor diverse soorten trailers kunnen worden gekoppeld en het gewicht van de trailer beter verdeeld kan worden over de drie assen van de trekker. De Actros komt regelmatig op plekken met weinig manoeuvreerruimte. Omwille van de wendbaarheid is de truck voorzien van een hefbare gestuurde voorloopas.

Gevezet Internationaal Transport uit het Zuid-Hollandse Den Bommel is sinds de oprichting in 1993 gespecialiseerd in het zijladertransport. Vanuit de havens van Rotterdam en Antwerpen vervoert het bedrijf zeecontainers door Nederland en Europa. De transporteur beschikt over een wagenpark van negen vrachtwagens, waarvan twee Mercedes-Benz Actros trucks.

Foto's

  • Gomes
    Gomes

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,951
Diesel1,572

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats
meer logistieke marktplaats