Transport Online - Minder vraag naar busreizen vanwege coronavirus

Minder vraag naar busreizen vanwege coronavirus

Minder vraag naar busreizen vanwege coronavirus
11-03-2020 12:30 | Algemeen | auteur ANP

DEN HAAG - Meerdere busreisorganisaties kampen met veel minder boekingen vanwege het nieuwe coronavirus. Onder meer Bolderman, TUI en Oad merken dat consumenten terughoudend zijn met het boeken van busreizen.

Bolderman Excursiereizen zegt dat het bedrijf de helft minder aan boekingen heeft dan normaal in deze tijd van het jaar. "Gelukkig hebben we de laatste tijd goede resultaten geboekt en hebben we wel wat vlees op de botten." Volgens de woordvoerder had Bolderman ongeveer twintig reizen tot mei naar Italië gepland. Die worden omgeboekt of kosteloos geannuleerd.

"Wij hebben in de gaten dat klanten voor busreizen, dat zijn met name ouderen, een afwachtende houding aannemen", zegt een woordvoerder van Oad. Het aantal boekingen voor busreizen ligt er 30 procent lager dan in vergelijkbare periodes in andere jaren. Het aantal omboekingen en kosteloze annuleringen valt volgens hem nog mee omdat er voor deze tijd van het jaar relatief weinig reizen op de planning staan.

Een woordvoerder van TUI, waar ook Kras Reizen onder valt, kan geen exacte getallen noemen van het aantal boekingen en annuleringen maar zegt wel dat consumenten terughoudend zijn met het boeken van busreizen. "De boekingen vallen echter nog niet stil", vertelt zij.

De Jong Intra Vakanties merkt de coronacrisis ook in het geboekte aantal busreizen. Dat ligt de laatste twee weken 30 procent lager dan in dezelfde periode in voorgaande jaren. "Omdat we een heel goed begin van het jaar hebben gehad, liggen we nog wel ietsje voor op de cijfers van vorig jaar", zegt de woordvoerder van De Jong Intra.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,822
Diesel1,499

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions