Clicky

 
Transport Online - Wielklemmen voor overnachtende vrachtwagenchauffeurs in Denemarken [+foto]

Wielklemmen voor overnachtende vrachtwagenchauffeurs in Denemarken

Wielklemmen voor overnachtende vrachtwagenchauffeurs in Denemarken [+foto]
11-03-2020 12:10 | Overtredingen | auteur Redactie

AALBORG - De Deense politie heeft van vrijdag 6 maart tot en met zondag 8 maart controles uitgevoerd op het maken van de wekelijkse rust in de cabine van de vrachtwagen. In totaal werden 28 vrachtwagens gecontroleerd. Naast het overnachten werd er ook gecontroleerd op naleving van de rij- en rusttijden, betaalde tolgelden, rijden in milieuzones en andere EU-specifieke documentatievereisten op het gebied van vrachtvervoer.

In Hirtshals waren er twee vrachtwagens waarvan de chauffeurs regelmatig wekelijkse rust in de vrachtwagen hielden. Ze konden de boete niet ter plekke betalen, daarom werden wielklemmen op de vrachtwagens aangebracht. Toen de betaling werd verricht, werden de wielklemmen verwijderd.

Daaraan voegt politiewoordvoerder Claus Kjær-Pedersen toe: "Eén wielklem was echter niet zo eenvoudig te demonteren omdat aan de wielklem was getrokken - waarschijnlijk werd er door de chauffeur een breekijzer gebruikt om het eraf te krijgen."

Bovendien troffen de agenten veel vrachtwagens aan geparkeerd in Mariager. “Onze ervaring is dat sommige vervoerders van het verleden hebben geleerd en niet hun toevlucht hebben gezocht bij de grote rustplaatsen rond het snelwegnetwerk of in industriële wijken maar in woonwijken. Het verandert er niets aan dat de bestuurder niet in de vrachtwagen mag blijven slapen voor zijn normale wekelijkse rust", zegt politiecommissaris Claus Kjær-Pedersen.

Tijdens de controles werden er twee overtredingen voor wat betreft de rij- en rusttijd gevonden.

In totaal werden er boetes opgelegd voor in totaal DKK 225.000, omgerekend ruim 30.000 euro. Zes vrachtwagens kregen een wielklem. De voertuigen worden vrijgegeven zodra de boete is betaald. Twee van hen konden zaterdag 7 maart om 12:00 uur alweer vertrekken.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,479
Diesel2,314

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats