Clicky


KLM snijdt flink in vluchtschema naar Italië

KLM snijdt flink in vluchtschema naar Italië
11-03-2020 11:27 | Zakelijk Nieuws | auteur ANP

SCHIPHOL - [update 14:00 uur] Luchtvaartmaatschappij KLM vliegt voorlopig helemaal niet meer op Venetië, Milaan en Napels in verband met de uitbraak van het coronavirus. Tot en met vrijdag 3 april zijn alle vluchten naar de Italiaanse steden geschrapt. Ook wordt er vanaf donderdag 26 maart zeker een week niet naar Bologna, Turijn, Florence, Genua en Catania gevlogen.

Maandag en dinsdag deed KLM de luchthavens van Venetië en Milaan al niet meer aan. Nu is de knoop doorgehakt om voorlopig helemaal niet meer op de bestemmingen te vliegen. Ook is Napels aan het lijstje toegevoegd. Naar Bologna, Turijn, Florence, Genua en Catania zal KLM tot en met 25 maart tot één keer per dag blijven vliegen, waarna deze vluchten eveneens worden opgeschort. Naar Rome voert de maatschappij maximaal twee vluchten per dag uit.

KLM heeft sinds de start van de coronacrisis al een aanzienlijk aantal Europese en intercontinentale vluchten geannuleerd. De maatschappij houdt alle ontwikkelingen nauwlettend in de gaten en benadrukt in direct contact te staan met de gezondheids- en luchtvaartautoriteiten. Ook zustermaatschappij Transavia vliegt minder op Italië, zo werd eerder bekend. De prijsvechter vliegt tot en met het einde van de maand daarbij zeker niet naar Noord-Italië.

Ryanair

Ryanair kwam deze week met een drastischere ingreep. De Ierse budgetmaatschappij schrapte al zijn vluchten naar Italië tot en met woensdag 8 april, waaronder die uit Nederland. Rivaal easyJet, eveneens een veelgebruikte maatschappij voor vluchten vanuit Nederland, koos ervoor om tot het einde van de maand minder naar Italië te gaan. Vluchten naar Noord-Italië zijn daarbij geannuleerd.

Italië is verreweg de grootste bron van besmettingen in Europa. Inmiddels zijn zeker 10.149 mensen besmet en zijn er 631 mensen overleden door het virus. Italianen mogen in eigen land tijdelijk ook niet zonder noodzakelijke redenen op reis gaan. Tal van reisbeperkingen en sluitingstijden voor uitgaansgelegenheden zijn afgekondigd en gelden in ieder geval tot begin april. Oostenrijk heeft dinsdag uit angst voor het virus de grens met Italië vrijwel gesloten.