Transport Online - Europese luchthavens verwachten 187 miljoen minder reizigers

Europese luchthavens verwachten 187 miljoen minder reizigers

Europese luchthavens verwachten 187 miljoen minder reizigers
10-03-2020 17:33 | Burgerluchtvaart | auteur ANP

BRUSSEL - De Europese luchthavens krijgen door het coronavirus dit jaar tot 187 miljoen passagiers minder te verwerken. Dat verwacht brancheorganisatie ACI Europe. Directeur-generaal Olivier Jankovec heeft het dan ook over "een schok van ongekende omvang". De grootste klap valt in het eerste kwartaal.

De afname met 187 miljoen passagiers betekent een daling van 7,5 procent ten opzichte van vorig jaar. De sector rekende voor de uitbraak van het virus op een groei van 2,3 procent. In het eerste kwartaal gaan er 67 miljoen passagiers minder met het vliegtuig, wat een daling van 13,5 procent inhoudt. Alle Europese luchthavens samen krijgen daardoor in de eerste drie maanden zo'n 1,3 miljard euro minder binnen aan bijvoorbeeld landingsgelden, vergoedingen voor diensten aan luchtvaartmaatschappijen en opbrengsten van aankopen door passagiers.

"Luchthavens in Italië zijn uiteraard het zwaarst getroffen", stelt Jankovec. Maar ook elders in Europa hebben luchthavens het moeilijk. De ACI roept de Europese Unie dan ook op om noodsteun mogelijk te maken zodat luchthavens hun rol als "kritieke infrastructuur" kunnen blijven vervullen.Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 25 mei t/m zondag 31 mei

Alle Rijverboden
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,617
Diesel1,294

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions