Clicky


Twee verdachten in mei voor rechter over seksfilmpje Paay

Twee verdachten in mei voor rechter over seksfilmpje Paay
10-03-2020 16:39 | Showbizz | auteur ANP

HAARLEM - Twee personen moeten zich binnenkort voor de rechtbank in Haarlem verantwoorden voor het verspreiden van het gelekte plasseksfilmpje van Patricia Paay. Een woordvoerster van de rechtbank Noord-Holland bevestigt een bericht hierover van het AD.

De strafzaak is op 14 mei, zegt de woordvoerster. Eerder was al bekend dat de twee personen die het filmpje via Twitter hebben verspreid, worden vervolgd omdat ze niet akkoord zijn gegaan met een strafvoorstel van het Openbaar Ministerie (OM). Het gaat om een 45-jarige man uit Lelystad en een 41-jarige man uit Beverwijk.

Het filmpje - waarin is te zien dat Paay plasseks heeft met een man - kwam in de openbaarheid toen het op Twitter belandde en GeenStijl ernaar linkte. Die laatste is al wel akkoord gegaan met een geldboete die door het OM is voorgesteld, waarvan het bedrag niet is bekendgemaakt. Het OM beschuldigt de verdachten van smaad danwel belediging.

Paay deed op 11 februari 2017 aangifte. De civiele rechter in Amsterdam besliste eerder al dat GeenStijl en V. een schadevergoeding moeten betalen van 30.000 euro, omdat de tv-persoonlijkheid en voormalige zangeres immateriële schade heeft geleden door het verspreiden van het filmpje. Het bedrag viel een stuk lager uit dan de 450.000 euro die ze had geëist. Tijdens die zitting vertelde Paay dat het publiceren van het filmpje het ergste is dat haar ooit is overkomen.