Transport Online - Luchtvaartmaatschappijen VS waarschuwen voor corona-impact

Luchtvaartmaatschappijen VS waarschuwen voor corona-impact

Luchtvaartmaatschappijen VS waarschuwen voor corona-impact
10-03-2020 14:14 | Buitenland | auteur ANP/BLOOMBERG

ATLANTA - Amerikaanse luchtvaartmaatschappijen waarschuwen stuk voor stuk voor de negatieve effecten van het nieuwe coronavirus op de financiële prestaties. Delta Air Lines gooide dinsdag zijn financiële verwachtingen voor het lopende kwartaal en het boekjaar overboord. American Airlines sneed op zijn beurt in de capaciteit, terwijl de baas van Southwest Airlines genoegen neemt met 10 procent minder loon, als onderdeel van kostenbesparingen om het effect van de coronaverspreiding het hoofd te bieden.

Delta Air Lines benadrukt dat het virus een "substantiële impact" heeft op de financiële prestaties van het concern. In het lopende kwartaal zal de omzet van de KLM-partner 6 tot 9 procent lager uitvallen. Delta merkt dat er minder reizen worden geboekt en dat reizigers vaker boekingen annuleren.

Dergelijke problemen spelen ook bij American Airlines dat zijn capaciteit op binnenlandse vluchten vanwege de verminderde vraag in april met 7,5 procent heeft teruggeschroefd. Voor internationale vluchten geldt zelfs een reductie voor het komende zomerseizoen van 10 procent van het aantal beschikbare stoeltjes.

Alarmerende daling

Bij Southwest Airlines spreken ze van een "alarmerende daling" van het aantal geboekte vluchten. Volgens topman Gary Kelly wordt de sector geconfronteerd met de grootste uitdagingen sinds de aanslagen van 11 september 2001. "Mogelijk wordt het erger", zo zei hij in een interne videoboodschap. Southwest zei eerder dat de annuleringen in maart naar verwachting voor een omzetverlies van zo'n 300 miljoen dollar zullen zorgen.

Kelly was in 2018 goed voor een basisloon van 750.000 dollar. Zijn totale beloning dat jaar was 7,7 miljoen dollar.Rijverboden

LET OP: Extra rijverboden rondom Pinksteren:
> Klik Hier! <

De rijverboden voor deze week: maandag 25 mei t/m zondag 31 mei

Alle Rijverboden
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,623
Diesel1,297

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions