Clicky

 
Transport Online - Ryanair schrapt alle vluchten naar Italië vanwege coronavirus

Ryanair schrapt alle vluchten naar Italië vanwege coronavirus

Ryanair schrapt alle vluchten naar Italië vanwege coronavirus
10-03-2020 14:00 | Buitenland | auteur ANP

DUBLIN - Ryanair schrapt al zijn vluchten naar Italië tot en met woensdag 8 april, waaronder die uit Nederland. De budgetmaatschappij doet dat vanwege de vergaande maatregelen van de Italiaanse overheid om de verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Getroffen passagiers kunnen de kosten van hun tickets volledig vergoed krijgen.

Ryanair vliegt onder meer vanaf Eindhoven naar Italië. Het had eerder al meerdere vluchten geannuleerd doordat er minder reizigers die kant op wilden.

Ook Transavia vliegt minder op Italië. De prijsvechter vliegt tot en met het einde van de maand zeker niet naar Noord-Italië. Naar bestemmingen elders in Italië wordt door Transavia nog wel gevlogen, maar minder dan voorheen.

Aanscherping

Het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken scherpte het reisadvies voor Italië verder aan. Voor delen in het noorden van het land blijft code rood gelden. In de rest van Italië geldt code oranje, waarmee het ministerie adviseert om alleen als dat strikt noodzakelijk is naar Italië af te reizen.

KLM liet eerder weten voorlopig niet meer te vliegen naar Milaan en Venetië. Net als bij Transavia geldt voor KLM dat op andere Italiaanse steden minder wordt gevlogen. Ook prijsvechter easyJet vliegt tot het einde van de maand minder naar Italië. Vluchten naar Noord-Italië zijn daarbij geannuleerd. EasyJet vloog normaliter vanaf Schiphol naar Milaan en Venetië.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,959
Diesel1,576

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats