Transport Online - Nog geen lege werkvloeren bij DAF en VDL in Noord-Brabant

Nog geen lege werkvloeren bij DAF en VDL in Noord-Brabant

Nog geen lege werkvloeren bij DAF en VDL in Noord-Brabant
10-03-2020 11:39 | Overig | auteur Redactie | ANP

EINDHOVEN - Meerdere grote bedrijven in Noord-Brabant vragen personeel om waar mogelijk thuis te werken, maar dat leidt nog niet overal tot verlaten kantoor- of fabrieksvloeren. Premier Mark Rutte deed maandag een oproep aan Brabanders om zeker tot komende maandag thuis te werken.

"Nee, uitgestorven is het hier op kantoor zeker niet", zegt een woordvoerder van industrieconcern VDL Groep uit Eindhoven. "We zijn momenteel aan het bekijken hoe we de situatie gaan aanpakken. Dat is bij een bedrijf van onze grootte redelijk ingewikkeld." De zegsman zegt dat er veel telefoontjes binnenkomen van bezorgde werknemers die vragen wat zij het beste kunnen doen. Ook een woordvoerder van DAF Trucks geeft aan dat het "beslist niet stil" is op kantoor. "Collega's werken gewoon door. De productie draait ook gewoon."

Chipmachinemaker ASML uit Veldhoven heeft de afgelopen dagen per afdeling geïnventariseerd wie van de ongeveer 13.000 werknemers thuis kan werken. "Wij sturen hen vandaag een mail met de vraag om thuis te gaan werken", aldus een woordvoerder, die geen aantallen kan noemen. "De parkeergarage staat hier vandaag nog redelijk vol."

Bij Philips Healthcare, met 8500 medewerkers in heel Noord-Brabant, is iedereen die redelijkerwijs thuis kan werken gevraagd om dat te doen. Hoeveel mensen dat zijn, weet een woordvoerder niet. "Wie in productie, onderhoud of in de leveringsketen werkt en bijvoorbeeld langs ziekenhuizen moet, blijft werken met inachtneming van de voorzorgsmaatregelen. Het is zoeken naar een balans tussen een veilige werkomgeving en het blijven bedienen van het zorgsysteem."

De Bossche zakenbank Van Lanschot heeft het personeel van de Brabantse kantoren gevraagd om waar mogelijk thuis te werken. Daaraan geven veel werknemers gehoor. "In totaal werken er in deze provincie ongeveer 500 mensen voor ons. Daarvan werkt zo'n 80 procent nu thuis en ik verwacht dat dat meer wordt", aldus een woordvoerder. "We hebben vorige week al uitgebreid geoefend met thuiswerken."

Ook in de Philip Morris-fabriek in Bergen op Zoom draait de productie nog gewoon door. "We werken met ongeveer 400 externen en 300 eigen mensen", aldus een woordvoerder. "Van die laatsten hebben wij tussen de vijftig en honderd man gevraagd om thuis te werken." Ook laat de woordvoerder weten dat er voorzorgsmaatregelen zijn getroffen om besmettingen te voorkomen. "Het deel van de locatie waar we halffabricaten maken is afgeschermd. Er komen daar zo weinig mogelijk mensen binnen en van iedereen wordt de temperatuur gemeten."Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,667
Diesel1,282

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions