Transport Online - Schiphol-Oostbaan zes weken buiten gebruik door onderhoud

Schiphol-Oostbaan zes weken buiten gebruik door onderhoud

Schiphol-Oostbaan zes weken buiten gebruik door onderhoud
10-03-2020 11:13 | Algemeen | auteur Redactie

SCHIPHOL - Van maandag 16 maart tot en met maandag 27 april wordt er groot onderhoud verricht aan de Schiphol-Oostbaan. Tijdens deze periode van zes weken is de Schiphol-Oostbaan niet beschikbaar voor vliegverkeer. Het klein zakelijke verkeer dat normaal gebruikt maakt van de Oostbaan zal tijdens het onderhoud starten of landen op één van de andere banen.

Aangepast baangebruik

Dit onderhoud heeft beperkte gevolgen voor de geluidsbelasting in de omgeving. Het klein vliegverkeer wordt tijdens de onderhoudsperiode verdeeld over de andere start- en landingsbanen, afhankelijk van de windrichting.

Werkzaamheden

De Schiphol-Oostbaan is met 2000 meter de kortste start- en landingsbaan van Schiphol, die overwegend wordt gebruikt voor het klein zakelijk vliegverkeer. Tijdens het onderhoud wordt zo’n 11.000 ton asfalt vervangen, wordt er ruim 5 kilometer nieuwe bekabeling gelegd, wordt bijna een kilometer aan riolering hersteld en worden ongeveer 300 baanlampen vervangen voor een LED variant. De werkzaamheden worden uitgevoerd in samenwerking met Heijmans. Zo’n 120 medewerkers werken in verschillende ploegen 24 uur per dag aan het onderhoud.

Foto's

 • KLM Touringcar
  KLM Touringcar
 • Sipke Appel
  PH-KVG (MSN 20211)
 • Sipke Appel
  PH-CKA (MSN 33694)
 • Sipke Appel
  Reg: F-GKXZ (MSN 4137)

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,917
Diesel1,563

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen