Clicky

 Van den Heuvel Logistiek BV neemt Houtman Transport BV over

Van den Heuvel Logistiek BV neemt Houtman Transport BV over
10-03-2020 10:25 | Bedrijfsovernames en fusies | auteur Redactie

UDEN/HEERDE - Logistiek dienstverlener Van den Heuvel Logistiek BV te Uden neemt Houtman Transport BV te Heerde over. De overname past in de strategie om verder te groeien op het gebied van fijnmazige distributie, warehousing en crossdocking van goederen.

Het betreft een uitbreiding van de bestaande activiteiten van Van den Heuvel Logistiek op het gebied van pallet- en collodistributie van business-to-business en leveringen van met name grotere producten aan consumenten.

Houtman Transport BV heeft in standplaats Heerde een crossdock-locatie en bezit een vloot van 35 vrachtwagens. De logistiek dienstverlener is goed gepositioneerd in het noorden van Nederland en heeft een sterke positie in de markt van verf en coatings.

Gerrit van der Maten, directeur en mede-eigenaar van Houtman Transport BV wordt onderdeel van het managementteam van Van den Heuvel Logistiek. Van der Maten blijft verantwoordelijk voor de operatie in Heerde.

Arjan van der Heijden, Algemeen Directeur van Van den Heuvel Logistiek BV, laat weten dat naast de 24-uur klantbelofte, duurzaamheid hoog in het vaandel staat en dat deze elkaar vinden in de overname: “Samen zijn we nog beter in staat om oplossingen te bieden in de steeds meer beweeglijke transportvraag én groeiende vraag naar efficiëntere en duurzame transportbewegingen. Door de goederenstromen van beide organisaties te combineren spreiden we pieken in transportvraag over een grotere capaciteit, vergroten we de bezettingsgraad van voertuigen en maken we meer efficiënte routes. Dit verlaagt de CO2 en stikstof uitstoot en stelt ons in staat een bijdrage te leveren aan de maatschappelijke doelstellingen van onze klanten. Deze bijdrage aan de maatschappelijke doelstellingen maken we in onze rapportages ook zichtbaar aan onze klanten.”

Aan het personeel laten Van der Maten en mede-aandeelhouder Gert Jan Houtman weten dat het besluit tot verkoop aan Van den Heuvel Logistiek BV is genomen na ‘zorgvuldige overweging en in het belang van de continuïteit van Houtman Transport BV’.

“We zijn al jaren een betrouwbare transporteur voor onze klanten en we staan voor verdere professionalisering richting onze medewerkers en klanten. Denk hierbij richting klanten aan track & trace, data-analyses en service level agreements. Dat vraagt kwaliteit en een solide partner die we hebben gevonden in Van den Heuvel Logistiek BV, haar directie en eigenaar.”

Oprichter en eigenaar van Van den Heuvel Logistiek BV is Maurik van den Heuvel. Van den Heuvel Logistiek BV heeft een eigen netwerk in de Benelux en is een toonaangevende speler op het gebied van fijnmazige pallet- en collodistributie. Daarnaast heeft Van den Heuvel Logistiek BV een specialisme in regionaal transport en warehousing van metalen verpakkingen. Met 265 medewerkers exploiteert de logistiek dienstverlener een vloot van 140 voertuigen en 40.000 meter opslagcapaciteit.

Houtman Transport BV focust zich op nationale distributie. De logistiek dienstverlener uit Heerde beschikt over 56 medewerkers en een vloot van 35 vrachtwagens.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,168
Diesel1,995

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats