Clicky

 
Transport Online - Lichte daling vrachtvervoer op Brussels Airport

Lichte daling vrachtvervoer op Brussels Airport

Lichte daling vrachtvervoer op Brussels Airport
09-03-2020 18:48 | Buitenland | auteur Redactie

ZAVNTEM - In februari bedroeg het vrachtvolume 51.343 ton, ofwel een lichte daling van 1,6% ten opzichte van februari 2019 voor Brussels Airport. Net als voor de passagiersvluchten heeft het coronavirus vooral impact op de vluchten van en naar Azië. De sector, en vooral de full cargo, ondervindt nog altijd invloed van de vertraging van de economische groei.

Met het vrachtvervoer aan boord van passagiersvliegtuigen gaat het beter, en dat geldt ook voor de expressdiensten.

Passagiers

Afgelopen maand mocht Brussels Airport 1.738.988 passagiers verwelkomen, ofwel een stijging van 6% ten opzichte van dezelfde maand vorig jaar. Zowel het aantal lokale passagiers als het aantal transferpassagiers nam toe. Hierbij moet echter worden opgemerkt dat in februari 2019 een nationale staking plaatsvond waarbij op 13 februari alle vliegtuigen aan de grond bleven. Februari 2020 telde daarentegen een dag extra (29/02), en bovendien de krokusvakantie, die in 2019 in maart viel. Dit verklaart voor een groot deel de resultaten van de afgelopen maand. De gevolgen van het coronavirus waren vooral merkbaar op de vluchten naar Azië en Italië.

Het resultaat voor de hele maand februari ligt dus lager dan werd verwacht. Zonder de hierboven toegelichte verschuivingen in de kalender zou de groei zelfs negatief zijn geweest. De eerste indicaties voor maart wijzen op een belangrijke vermindering van het aantal passagiers, met name voor de zakenreizen.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,968
Diesel1,869

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden