Clicky

 
Transport Online - 'Boeing moet ook bekabeling 737 MAX aanpassen'

'Boeing moet ook bekabeling 737 MAX aanpassen'

'Boeing moet ook bekabeling 737 MAX aanpassen'
09-03-2020 17:30 | Algemeen | auteur ANP/BLOOMBERG

WASHINGTON - Boeing moet van de Amerikaanse luchtvaarttoezichthouder FAA de bekabeling van de 737 MAX aanpakken. Door een fout is er een kans op kortsluiting die mogelijk fatale gevolgen kan hebben, schrijft persbureau Bloomberg op basis van ingewijden. De FAA bracht Boeing vrijdag op de hoogte van zijn beslissing.

Boeing had de fout zelf ontdekt, maar meende dat het niet nodig was de bekabeling aan te passen. Bij een vorige versie van de 737 liep de bekabeling op dezelfde manier en daar is nog nooit iets mee misgegaan, was het argument van de vliegtuigbouwer. De FAA stelde echter dat de bekabeling niet aan de vereisten voldoet.

Als Boeing de bekabeling van alle geproduceerde toestellen van de 737 MAX moet aanpassen wordt dat een kostbare operatie. Het verleggen van de kabelbundels is veel bewerkelijker dan het aanpassen van de software, wat Boeing al moet doen bij al die kisten.

De 737 MAX staat al een jaar aan de grond na twee dodelijke vliegongelukken binnen enkele maanden van elkaar. Het laatste ongeluk in Ethiopië werd veroorzaakt door foutieve software in het vliegtuig, hebben Ethiopische onderzoekers bekendgemaakt.

Foto's

  • Sipke Appel
    PH-BXU (MSN 33028)

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,080
Diesel2,084

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden