Clicky


Tweede mobiele havenkraan voor RHB Stevedoring & Warehousing

Tweede mobiele havenkraan voor RHB Stevedoring & Warehousing
09-03-2020 17:19 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie

ROTTERDAM - Het Rotterdamse stuwadoorsbedrijf RHB Stevedoring & Warehousing heeft voor het laden en lossen van heavy lift, offshore- en projectlading een tweede mobiele havenkraan aangeschaft, de Liebherr LHM 550. Met de LHM 550 en de LHM 600 beschikt RHB over twee van de grootste mobiele havenkranen in Rotterdam. De kranen hebben een hefvermogen van 144 en 208 ton en een enorme reikwijdte van 54 en 58 meter. Daarnaast zijn ze snel, flexibel en nauwkeurig, waardoor laad- en lostijden van zeeschepen aanzienlijk worden verkort.

Hefvermogen in tandem tot 216 ton

Beide kranen kunnen ook gekoppeld draaien tot een hefvermogen van 216 ton. Deze methode wordt onder andere toegepast om lange lading, zoals windmolentorens, windmolenbladen en spoorrails snel en vakkundig te behandelen. De mobiele Liebherr LHM 550 en LHM 600 kunnen op elke locatie op de 730 meter lange kade van RHB worden ingezet. De verbeterde kraancapaciteit draagt bij aan een verdere toename van behandeling van projectlading in de Rotterdamse haven.

Project-, offshore- en zware lading specialist

RHB is gespecialiseerd in de behandeling en opslag van heavy lift, offshore- en projectlading, zoals transformatoren, turbines, windmolens, rotorbladen, tunnelboormachines, offshore lading en gedemonteerde kranen en motoren. Het bedrijf is opgericht in 1930 en is een van de oudste stuwadoorsbedrijven van Rotterdam. RHB heeft een eigen kade van 730 meter, 15.000 vierkante meter loodsruimte en 30.000 vierkante meter open opslagruimte.