Transport Online - Aantal besmettingen coronavirus stijgt naar 321

Aantal besmettingen coronavirus stijgt naar 321

Aantal besmettingen coronavirus stijgt naar 321
09-03-2020 17:14 | Gezondheid | auteur ANP

BILTHOVEN - Het aantal vastgestelde besmettingen met het nieuwe coronavirus in Nederland is gestegen naar 321. Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) maakte het nieuwe cijfer maandag bekend.

Van de GGD'en heeft het instituut maandag 56 nieuwe meldingen binnengekregen. In Noord-Brabant hebben de meeste mensen het virus opgelopen: 134. Utrecht volgt met 52 patiënten.

Er zijn geen meldingen over nieuwe sterfgevallen. Tot nog toe zijn in Nederland drie mensen overleden die het virus hadden. Twee waren 86 jaar, een was 82 jaar.

Uit Chinees onderzoek werd eerder al duidelijk dat het virus gevaarlijker is voor ouderen dan voor jongeren. Van de patiënten onder de 40 jaar overlijdt vrijwel niemand, mensen van 80 jaar en ouder lopen het grootste risico. Voor de meeste mensen verloopt de ziekte COVID-19 mild. Het lijkt op griep of verkoudheid. In ernstiger gevallen krijgen patiënten een longontsteking.

Van bijna de helft van de Nederlandse patiënten is vastgesteld dat ze het virus in het buitenland hebben opgelopen, de meeste in Italië. Bij 90 mensen wordt de bron van de besmetting nog onderzocht.

Tilburg is nu de stad met de meeste bevestigde besmettingen: 27. Breda volgt met 19 positief geteste mensen. In Rotterdam is het virus bij 14 mensen vastgesteld, zowel in Utrecht als Houten zijn 13 mensen besmet en in Uden staat de teller op 12.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 7 juni t/m zondag 13 juni

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,902
Diesel1,549

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions