Transport Online - TLN: controleer vooraf of laden en lossen mogelijk is in Noord-Italië

TLN: controleer vooraf of laden en lossen mogelijk is in Noord-Italië

TLN: controleer vooraf of laden en lossen mogelijk is in Noord-Italië
09-03-2020 11:17 | Buitenland | auteur Redactie

In de noodmaatregelen voor Noord-Italië die de Italiaanse premier Conte in de nacht van zaterdag bekendmaakte staat geen bruikbare informatie voor de transportsector. TLN adviseert zijn leden daarom te controleren of laden en lossen mogelijk is op adressen in de gebieden waarvoor de quarantainemaatregelen gelden.

Het Italiaanse Ministerie van Buitenlandse Zaken en Internationale Samenwerking heeft maanmdagochtend een toelichting gegeven op het decreet van de Italiaanse premier. Goederen in de genoemde gebieden in Noord-Italië kunnen daar binnenkomen en het gebied verlaten. Het vervoeren van goederen wordt beschouwd als een gegronde werkgerelateerde reden voor verplaatsing. Vervoerders kunnen daarom zowel binnenkomen als uitgaan binnen de getroffen gebieden, maar alleen voor laden en lossen.

De directeur van de Italiaanse werkgeversorganisatie Confindustria, Marcella Panucci, zegt in een brief aan haar leden dat het goederenvervoer in Italië niet aan banden is gelegd.

Gebieden waar quarantainemaatregelen gelden

Het gaat om de regio Lombardije en de regio rond Milaan waar twaalf provincies onder vallen. Ook in veertien provincies buiten Lombardije gelden de quarantainemaatregelen. Voor vakantieregio’s als Zuid-Tirol en het Aosta-dal zouden geen quarantainemaatregelen gelden, ondanks het verscherpte reisadvies van het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Controleren

Bel elke keer met het adres in het benoemde risicogebied, als je er moet laden of lossen. Vraag of het adres op de afgesproken datum en tijd bereikbaar is en open is voor laden/lossen. Als je zelf geen contact hebt met de verzender of ontvanger, informeer dan tijdig bij je opdrachtgever. Op deze manier voorkom je verrassingen en financiële schade door het niet kunnen laden of lossen van goederen.

Hygiënemaatregelen

Op veel laad- en losadressen krijgen chauffeurs te maken met hygiënemaatregelen. Bijvoorbeeld door het vooraf en daarna handenwassen, het verplicht gebruik van mondkapjes en ze na gebruik direct weggooien, twee meter afstand te houden van personen. TLN adviseert zoveel mogelijk mee te werken met de eisen en wensen op laad- en loslocaties.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,822
Diesel1,499

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions