Clicky

 
Transport Online - Volvo Cars opent nieuwe batterijfabriek in Gentse productievestiging in North Sea Port

Volvo Cars opent nieuwe batterijfabriek in Gentse productievestiging in North Sea Port

Volvo Cars opent nieuwe batterijfabriek in Gentse productievestiging in North Sea Port
09-03-2020 11:03 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie

GENT - Volvo Cars huldigde op donderdag 5 maart in de Belgische productievestiging in Gent officieel een gloednieuwe batterijfabriek in. Daar wordt later dit jaar de eerste volledig elektrische wagen, de XC40 Recharge P8, gebouwd.

De XC40 Recharge P8 is de eerste van een gamma volledig elektrische Volvo’s. En de eerste Volvo met een splinternieuw infotainmentsysteem ondersteund door het Android-besturingssysteem van Google. 

De komende vijf jaar zal Volvo elk jaar een volledig elektrische auto lanceren, aangezien het merk ernaar streeft om tegen 2025 de helft van zijn globale verkoop te verwezenlijken met volledig elektrische auto’s, en de rest met hybride wagens. Recharge is de overkoepelende naam die aan elke oplaadbare Volvo met een volledig elektrische of plug-in hybrideaandrijving zal worden gegeven. 

De inhuldiging van de batterijfabriek is het recentste voorbeeld van Volvo Cars’ ambitieuze elektrificatiestrategie en klimaatactieplan. Tussen 2018 en 2025 wil het bedrijf zijn CO2-voetafdruk voor de levenscyclus per wagen met 40% verkleinen. Daarmee wil het bedrijf de eerste stap zetten in de richting van zijn doel om tegen 2040 een klimaatneutrale onderneming te worden. 

Gent in een voortrekkersrol 

Met 6.500 werknemers is Volvo één van de grootste werkgevers in North Sea Port en in Gent. De Gentse vestiging krijgt als eerste van de fabrieken binnen de wereldwijde Volvogroep een batterijassemblagezone. Een mooie verdere verankering van een sterkmaker in de grensoverschrijdende haven. 

De komende jaren zal batterijassemblage een belangrijk onderdeel worden van de wereldwijde assemblageactiviteiten van Volvo Cars wanneer het zijn volledige gamma verder blijft elektrificeren. De fabriek in Gent zal belangrijke kennis kunnen aanleveren aan de andere productiesites op het vlak van procesoptimalisatie en efficiëntie. Eerder dit jaar kondigde Volvo Cars de bouw van een nieuwe batterijassemblagelijn in zijn Amerikaanse fabriek in Charleston (South Carolina) aan. De bouw hiervan zal naar verwachting in het najaar beginnen. Volvo Cars zal ook volledig elektrische wagens bouwen in een door Volvo uitgebate productievestiging in het Chinese Luqiao. 

Gent is een van de twee autofabrieken van Volvo Cars in Europa – de andere is in Göteborg gevestigd - en produceert al Volvo's sinds 1965. 

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,068
Diesel2,070

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden