Transport Online - Luchtvaart verder onder druk door coronavirus

Luchtvaart verder onder druk door coronavirus

Luchtvaart verder onder druk door coronavirus
09-03-2020 10:04 | Zakelijk Nieuws | auteur ANP

AMSTERDAM - [update 12:07 uur] De luchtvaartsector krijgt harde klappen door het coronavirus, dat zorgt voor fors minder vraag naar tickets. Voor de Britse prijsvechter easyJet is het virus reden om minder vluchten naar Noord-Italië uit te voeren. Ondertussen overweegt het Duitse Lufthansa om steun te vragen van de overheid om zo de financiële impact van het coronavirus te helpen verzachten.

EasyJet denkt dat vluchtschema's naar Noord-Italië de komende weken verstoord zullen worden, nu de Italiaanse overheid de regio hermetisch heeft afgesloten. Daarmee wil Rome verdere verspreiding van het virus voorkomen. Tot en met 3 april wordt door easyJet minder gevlogen op Milaan, Venetië en Verona. De Italiaanse luchtvaartmaatschappij Alitalia gebruikt de luchthavens van Milaan voorlopig alleen nog voor binnenlandse vluchten. Internationale vluchten vertrekken vanuit Rome.

Naast vluchten naar Noord-Italië zijn ook vluchten naar China en masse in de ban gedaan. Tientallen maatschappijen wereldwijd hebben vluchten geannuleerd. Door de verminderde reisdrift is ook de vraag naar tickets op andere routes minder.

De Chinese luchtvaartautoriteit kondigde ondertussen nieuwe maatregelen aan om luchtvaartbedrijven te ondersteunen. Zo worden verschillende kosten voor maatschappijen voor het gebruik van diensten op luchthavens verlaagd en gaat een streep door het zomerschema. De goedkeuringstijd voor het hervatten van internationale vluchten zal daarnaast worden verkort.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,642
Diesel1,301

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions