Clicky

 
Transport Online - Container Terminal Doesburg zet groter dedicated klasse IV schip 'Tormenta' in

Container Terminal Doesburg zet groter dedicated klasse IV schip 'Tormenta' in

Container Terminal Doesburg zet groter dedicated klasse IV schip 'Tormenta' in
07-03-2020 19:12 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie

DOESBURG - Als gevolg van een sterke volumetoename van het aantal containers dat Container Terminal Doesburg mag verzorgen voor een sterk groeiend aantal klanten zet de binnenvaartterminal per direct een nieuwe groter dedicated klasse IV schip in voor het containertransport van/naar de haven van Rotterdam: de ‘Tormenta’.

Met deze schaalvergroting faciliteert Container Terminal Doesburg verdere groei en voorzien we in de ambitie verladers en vervoerders optimaal te blijven bedienen. Tegelijkertijd verwacht CTD door meer capaciteit op te nemen in haar vloot ‘modal shift’ verder te stimuleren en zetten we in op verdere verduurzaming van containertransport. Het binnenvaartschip Tormenta heeft een capaciteit van 90 TEU en is 86 meter lang en 10 meter breed.

Container Terminal Doesburg bedient verladers en vervoerders met een dagelijkse afvaart vanuit Doesburg naar/van de haven van Rotterdam. Met een toename van het aantal containers per afvaart wordt meer CO2-reductie per container gerealiseerd en is binnenvaart kosten efficiënter dan trucking. Bovenal kunnen we bijdragen aan verlichting van het fileprobleem in Nederland.

Afgelopen voorjaar werd de invaart van de binnenvaartterminal al vergroot zodat toekomstig ook klasse Va schepen de terminal kunnen bereiken. Container Terminal Doesburg is sinds 2017 operationeel en verzorgde in 2019 de overslag van meer dan 22.000 TEU voor een snel groeiend aantal verladers en vervoerders.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,959
Diesel1,576

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats