Transport Online - Maker diervoedingsingrediënten Aliphos failliet

Maker diervoedingsingrediënten Aliphos failliet

Maker diervoedingsingrediënten Aliphos failliet
06-03-2020 17:38 | Financieel | auteur ANP

LOUVAIN-LA-NEUVE - De fabrikant van diervoedingsingrediënten Aliphos heeft faillissement aangevraagd. Het bedrijf is onder meer actief in Nederland, waar 52 mensen werken.

Aliphos, met hoofdkantoor in België, produceert bepaalde vormen van het mineraal fosfor voor gebruik in diervoeding. Die markt kampt volgens het bedrijf al enige tijd met een dalende vraag en lage prijzen. Doordat de grondstoffenprijzen voor Aliphos niet dezelfde weg omlaag volgden, was het moeilijk om winstgevend te blijven.

Onlangs werden problemen met de kasstroom en schulden nijpend. Pogingen om de financiële situatie te verbeteren hadden niet het gewenste effect. Ook benaderde Aliphos partijen voor een overname van het bedrijf, maar dat was tevergeefs. Ook na het faillissement blijft het streven om bepaalde activiteiten onder de hoede van een nieuwe eigenaar door te laten gaan.

Aliphos heeft een fabriek in Rotterdam, die de bestanddelen maakt die uiteindelijk in veevoer worden verwerkt. Verder heeft de onderneming, een dochterbedrijf van fosfaatbedrijf Ecophos, productielocaties in onder andere Frankrijk en Bulgarije. In totaal heeft het bedrijf 126 werknemers.Rijverboden

LET OP: Extra rijverboden rondom Pinksteren:
> Klik Hier! <

De rijverboden voor deze week: maandag 25 mei t/m zondag 31 mei

Alle Rijverboden
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,623
Diesel1,297

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions