Clicky


Lawaai-actie in Flevoland tegen komst luchthaven Lelystad

Lawaai-actie in Flevoland tegen komst luchthaven Lelystad
06-03-2020 11:42 | Algemeen | auteur ANP

LELYSTAD - De achttien actiegroepen tegen de komst van Lelystad Airport hebben vrijdag met een omroepwagen inwoners van Flevoland "wakker geschud". De actievoerders trekken de hele dag met hun wagen door de provincie en delen bij stations in Dronten, Biddinghuizen, Almere, Lelystad en Swifterband posters en folders uit.

Doel van de actie is inwoners van Flevoland er op te wijzen dat ze nog maar tot 1 april de tijd hebben om hun recht op schadevergoeding veilig te stellen, als Lelystad Airport toch doorgaat. "Andere provincies en gemeenten informeren hun inwoners en helpen zelfs met het sturen van brieven. Het is schandalig dat juist Flevoland, waar misschien de meeste schadegevallen zullen zijn, dat niet doet", aldus Marjolein Blok van de samenwerkende actiegroepen.

Volgens de actievoerders heeft onderzoek aangetoond dat duizenden huizen tot 10 procent in waarde kunnen dalen. De totale schade kan oplopen tot 1,2 miljard euro. Wie het recht op schadevergoeding niet op tijd regelt, kan niet claimen als de omstreden luchthaven open gaat.

Foto's

  • Crashtender Lelystad Airport
    Crashtender Lelystad Airport