Clicky


Auto rijdt gemeentehuis Nijkerk binnen

Auto rijdt gemeentehuis Nijkerk binnen [+foto&video]
06-03-2020 11:18 | Binnenland | auteur Redactie

NIJKERK - [update] In Nijkerk is vrijdagmorgen een auto het gemeentehuis ingereden. De bestuurder uit Nijkerk is gewond naar het ziekenhuis gebracht. Daarna is hij aangehouden. Er raakte verder niemand gewond. Het stadhuis werd ontruimd, maar de medewerkers konden al gauw weer terug het pand in. Het bleek namelijk al snel dat de situatie weer veilig was. Op dat moment konden recherche, de Verkeersongevallen Analyse (VOA) en Forensische Opsporing veilig aan hun onderzoek beginnen.

Vlak na het incident gingen er al snel beelden rond waarop te zien is hoe de auto het stadhuis inrijdt. Wij hebben deze beelden ook gezien en nemen het mee in ons onderzoek. Daarnaast spreken we met getuigen, verzamelen we bewakingsbeelden en hebben we gesproken met de bestuurder van het voertuig, meldt de politie.

Er zijn veel vragen over de toedracht en we zien dat daarover gespeculeerd wordt. Uit eerste onderzoek is gebleken dat de man op zoek was naar psychische hulp. Hij verklaarde dat hij op dat moment in psychische nood verkeerde en dat zijn handelen niet gericht was op de gemeente of medewerkers van de gemeente, aldus de politie.