Transport Online - Eerste dode met coronavirus in Nederland

Eerste dode met coronavirus in Nederland

Eerste dode met coronavirus in Nederland
06-03-2020 11:11 | Gezondheid | auteur ANP

ROTTERDAM - In Nederland is voor het eerst iemand overleden die besmet was met het nieuwe coronavirus. Een 86-jarige man die was opgenomen in het Ikazia Ziekenhuis in Rotterdam is vrijdag gestorven, meldt het RIVM.

De besmettingsbron van deze patiënt is tot nu toe onbekend. Zelfs is niet duidelijk of de man misschien nog recent in Italië is geweest.

Het RIVM zegt dat hij is overleden "aan de gevolgen van een infectie met het nieuwe coronavirus". Nadat duidelijk was geworden dat de patiënt de daaraan gerelateerde ziekte COVID-19 had, is hij in isolatie verzorgd.

"Het ziekenhuis en de GGD Gemeentelijke Gezondheidsdienst hebben de contacten van de patiënt, zowel bezoekers als verzorgers, in kaart gebracht en gaan na of zij klachten hebben. Alle contacten van de patiënten die verkoudheidsklachten of koorts hebben, is gevraagd om thuis te blijven. Zo nodig worden zij getest", aldus het RIVM.

Volgens de gemeente Hoeksche Waard zijn daar twee huisartsen die met de man contact hadden nu thuis. Ze werken niet. Voor de rest van de Hoeksche Waard gelden geen bijzondere aanvullende adviezen.NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,646
Diesel1,271

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions